zondag 13 oktober 2013

Wedstrijd 5: Team 2 blijft trotse koploper na 5 speelrondes



Op de 5e speeldag stond de wedstrijd Toekomst-DTV op het programma. De altijd sympathieke gasten uit Dalfsen stonden om kwart voor 7 al voor de deur en ook de leden van team 2 werden verrast met deze dichte deur. Toen om 5 voor half 8 eindelijk de deur open ging werd de koffie overgeslagen en werd er direct fanatiek ingespeeld. Bij aanvang van de wedstrijd bleek Marten niet fit genoeg om te spelen en daarom stond Guido wederom ongewild in de basis. 

Frank begon tegen Rik Weijs. Als het spelletje eenmaal gaat lopen bij Rik is hij een moeilijk te nemen horde. Echter bleek dit vandaag niet zo te zijn en won Frank eenvoudig van Rik. Guido mocht beginnen tegen verdediger Jan-Jaap Schipper. Deze man is een garantie voor spektakel. Dit was ook tegen Guido het geval. Na een goede start, en 1-0 voorsprong, van Guido werd het spel van Jan-Jaap vaster en bleef hij Guido de baas. Een gelukje voor de Toekomst bleek toen niet Bartold van Oenen speelde, maar invaller Willianne Schipper –invaller uit team 3 en jongere zusje van Jan-Jaap- het team van DTV completeerde. Zij vocht voor wat ze waard was maar bleek niet in staat het Tom lastig te kunnen maken.

Met Tom in het dubbel blijkt de Toekomst dit seizoen nog ongeslagen dus ook deze keer mocht hij aan de zijde van Guido opdraven. Wederom bleek dit een gouden zet en zo wint team 2 voor het eerst in de historie een dubbel van DTV. Met een 3-1 tussenstand wederom een goed begin.

Over het restant van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Guido, Tom en Frank hadden geen moeite met Rik en Willianne. Tom speelde een goede wedstrijd tegen Jan-Jaap. Waar iedereen een draak van een wedstrijd verwachte met voornamelijk schuifrally’s bleek dit een fantastisch (tactisch) gevecht tussen de 2. Tom bleek hier de sterkste door met 3-1 te winnen. De laatste wedstrijd van de avond bleek de spannendste. Deze werd over de volledige 5 games gespeeld door Frank en Jan-Jaap. Tegen de “verdediger Jan-Jaap” kwam Frank totaal niet in de problemen te komen maar op het moment dat hij ging aanvallen bleek dit lastig voor Frank. Dit resulteerde in de eerdergenoemde 5 gamer die Frank uiteindelijk overtuigend won.

Met wederom een 9-1 uitslag op het scorebord blijft team 2 trotse koploper in de hoofdklasse. Ook Zwolle bleek met 9-1 gewonnen te hebben, maar Trias bleek in staat 5 punten af te snoepen van De Veluwe. Uit de huidige tussenstand valt op te maken dat de doelstelling bijna bereikt is. De promotiepoule kan team 2 bijna niet meer ontgaan. Over 2 weken staat de kraker tegen de nummer 2 op het programma. Van horen zeggen blijkt ook dat deze gasten graag kampioen willen worden dus zullen ze naar alle waarschijnlijkheid met hun sterkste opstelling komen. Dit belooft een fantastische wedstrijd te worden. Aanmoediging is natuurlijk altijd welkom!

De Toekomst 2                               5 - 38   
Tafelten Zwolle 2                           5 - 35
De Veluwe 2                                   5 - 30
Entac 3                                           5 - 26
DTV '84 1                                      5 - 22
Tafelten Zwolle 3                           5 - 20
Trias 1                                            5 - 20
Entac 2                                           5 -  9


Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten