zaterdag 5 oktober 2013

Wedstrijd 4: Team 2 en de sauna van Zwolle

Door een welverdiende rustdag voor kapitein Frank, gingen Marten, Guido en tom richting Zwolle om met Tafeltennis Zwolle 3 de degens te kruisen. Aan de kant van Tafeltennis Zwolle speelden Annewyke Appels, Pascal Loseman en invaller uit team 4 Stefan van der Lelie. Een wel bekende invaller voor team 2. In de allereerste inspeelrally van Marten tegen Tom het balletje gelijk van Marten’s batje afgleed werd al duidelijk dat het een warme en vochtige tafeltennisavond zou worden...

de 1e wedstrijd ging tussen Stefan en tom. Gezien Stefan een verdediger is en Tom’s spel kennende, wisten we dat het een tactische wedstrijd zou worden. Tom was gewoon wat vaster waardoor hij toch vrij gecontroleerd. De 1-0 op het scoreboard bracht. In de 2e wedstrijd kwamen Pascal en Guido ten tonele. We kunnen vrij kort zijn over deze wedstrijd, Pascal speelde sterk en Guido was nog aan het zoeken naar zijn ritme waardoor er een vrij eenvoudige overwinning voor Pascal op papier kwam. 1-1.
De 3e wedstrijd ging tussen Annewyke en Marten. Deze wedstrijd kwam nooit echt op gang omdat Annewyke veel moeite had met Marten zijn service. Zonder echt goed te hoeven spelen ging Marten er met het punt vandoor. 1-2.

Nu iedereen één wedstrijd had gespeeld in inmiddels sub-tropische omstandigheden, werden er nieuwe shirtjes uit de tas getrokken en dronk Tom liter na liter water uit zijn bekende Coca Cola Cherry Coke fles en werd er gretig aan de Zaanse Chocoladehuisjes geknaagd voor de nodige extra energie. (vooral door Tom)

Nu tijd voor het dubbel wat een machtige wapen begint te worden voor team 2. Gekozen werd om dubbelspecialist Guido aan de kant te laten zodat Marten en Tom de strijd aan gingen tegen Annewyke en Pascal. Het leek alsof Marten en Tom al jaren met elkaar spelen, want het liep als een ge-oliede machine. Marten spinde naar hartelust met harde aanvalsballen en tom die rustig de tegenstanders op hun verkeerde voet zette met goed geplaatste ballen. Hierdoor hadden Annewyke en Pascal eigenlijk geen kans en wonnen Marten en Tom het dubbel met 3-0. 1-3 voor en een kleine gaatje geslagen!

Hierna moest Tom aantreden tegen ondertussen toch wel een angstgegener, Pascal!
Omdat we vaker tegen elkaar hebben gespeeld en beide bekend staan om hun vastheid, besloot Tom zijn gravelschoenen uit de tas te halen. Tom had dat goed aangevoeld want het werd graveltennis van de bovenste plank. Pascal schoot uit de startblokken de kwam meteen 6-0 voor in de 1e game. Tom kwam nog wel terug maar het was te laat en de 1e game ging naar Pascal.
Het betere graveltennis vond plaats in de 2e game met als hoogtepunt DE rally op 10-10 van zeker 50 a 60 balwisselingen. De rally duurde zo lang dat Guido al 3 sigaretten had gerookt en Marten al een compleet jaarverslag had getext naar kapitein Frank! Tijdens de rally had Tom tijd zat en eventjes waande hij zich in Spanje tijdens een graveltoernooi in Barcelona, ook gezien de zomerse omstandigheden. Toen na 5 minuten Tom eindelijk in de fout ging hingen de 2 spelers over de tafel wat inmiddels bedekt was met zweet. Even een high-five tussen Pascal en Tom voor de fantastische rally en een punt later was de game voor Pascal. De 3e game was veel van hetzelfde maar werd nu gewonnen door Tom. Beide spelers waren nu wel erg rood aangelopen en begonnen langzaam te hallucineren!
In de 4e game was in het begin van de game de vastheid van Tom ineens ver te zoeken waardoor Pascal een voorsprong opbouwde die hij niet meer weggaf. Pascal wint met 3-1 en beide spelers waren blij dat de conditieslacht erop zat. Stand was 2-3! Temperatuur liep verder op...

Marten kon eindelijk zijn mobiel aan de kant leggen en begon zijn wedstrijd tegen Stefan. Marten speelde zeer geconcentreerd en bouwde zijn punten goed op tegen verdediger Stefan waardoor hij Stefan gedecideerd aan de kant zette. 2-4 voor de toekomst 2!

Tijd voor Guido om tegen Annewyke aan te treden. Guido begon nu toch langzaam in zijn spel te raken en vocht zich naar een 2-0 voorsprong. Annewyke veranderde daarna van tactiek waardoor Guido in de 3e en 4e game aan het kortste aan trok. In de 5e game nam Annewyke het voortouw maar Guido kwam met grote vechtlust sterk terug tot 10-10. Helaas ging de wedstrijd alsnog verloren met 11-13, maar we zagen nu wel flitsen van de oude Guido wat hoopvol is. Tussenstand 3-4.

Hierna de strijd tussen de 2 beste spelers van de dag, Pascal en Marten. En gezien de 3-4 tussenstand een erg belangrijke wedstrijd! Pascal begon sterk en won de 1e game door vooral sterk serveren!

De 2e game ging aanvankelijk hetzelfde als de 1e game totdat Marten ineens een extra versnelling vond en zijn bekende omgelopen inside-out forehand als mokerslagen langs Pascal sloeg. Marten draaide knap de 2e game na achterstand in zijn voordeel. Hierdoor was Pascal een beetje van slag waarna Marten bloed rook en de 3e en 4e game met vlagen fantastisch spel na zich toe trok en het belangrijke punt wat daarbij hoorde. 3-5!

Pfff, wat een hitte! Geen droog plekje meer te vinden in het gebouw!!!

Tom speelde zijn laatste wedstrijd van de dag tegen Annewyke. De eerste 2 games gingen vrij éénvoudig naar Tom doordat Annewyke veel mis sloeg en Tom alleen maar de bal op tafel hoefde te houden wat hij graag doet! In de 3e game draaide de wedstrijd volledig. Annewyke begon alles te raken en Tom kon niet zijn normale vastheid op tafel brengen. Annewyke wint éénvoudig de 3e game en gaat door in de 4e game waar ze een 8-2 voorsprong opbouwd. Tom perst zijn laatste energie uit zijn lijf en bid toch de gravelgoden voor hulp! Dit lijkt te helpen… Met kunst en vliegwerk komt Tom punt voor punt terug om met 11-9 de 4e game te winnen! Strompelend loopt hij naar zijn teamgenoten en hij heeft geen flauw idee wat er net is gebeurd. De hallucinatie is volledig toegetreden!!! 3-6! Mooi, de winst is binnen...

Nu de taak aan Guido om zijn steeds beter wordende vorm nu in cijfers uit te drukken!
De altijd zo gedreven en vechtende Guido toonde ineens een rustige kant in de wedstrijd tegen Stefan. (Kwam vast door de hitte!) Met goede opgebouwde rally’s begon Guido beter en beter te spelen wat Stefan tot wanhoop leidde. Wat Stefan ook probeerde, het had geen zin meer. Guido was helemaal los en vuurde de ene naar de andere kogel langs verdediger Stefan leidde tot een strakke 3-0 overwinning en vooral het getoonde spel was een grote opluchting voor hem. Guido is terug!!!!!

Door de overwinning van Guido werd het 3-7 voor de Toekomst, wat gezien het gelijkopgaande spelbeeld een erg goede uitslag is!
Team 2 was zo blij dat het was afgelopen dat er meteen verkoeling werd gezocht onder de douche. Nou verkoelend was het zeker! Was het in de zaal sub-tropisch, de douche spuwde ijsblokjes!!! Geen straaltje warmte kwam eruit. Om toch enigszins af te koelen werden de douches aangezet en werd er heen en weer gesprint onder de douchekoppen zodat we niet onderkoelt zouden raken. Guido vond het nog grappig om Tom nat te gooien de versteend achterbleef happend naar lucht!

Er werd nog een poging gedaan om het Team 2 lijflied, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN OLE OLE ten gehoore te brengen (dit lied wordt trouwens ook gewoon gezongen na verliespartijen en degradaties ;-)), maar het enige wat er uitkwam was: K K K K K Kampioene... gewoon te koud!!!

Volgende week thuis tegen DTV uit Dalfsen waar we weer vol strijd voor de overwinning gaan!

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten