zondag 29 september 2013

Wedstrijd 3: Team 2 weer met beide benen op de grond

Zonder kopman Tom reisden Marten, Guido en Frank af richting Duitsland voor de wedstrijd tegen Entac 3. Entac 3 heeft in de eerste 2 wedstrijden dezelfde tegenstanders verslagen als het 2e toekomst team. Met dat in het hoofd wisten we dat het een zware tegenstander zou worden.

Deze keer mocht Guido beginnen tegen een uitstekend spelende Mark van Stralen. Door goed ontregelen werd de eerste game nog gewonnen, maar in het vervolg kreeg Guido nog maar moeilijk een poot aan de grond wat een 1-0 voorsprong voor Entac opleverde. Frank mocht hierna tegen René Ticheler aantreden. René staat bekend om zijn steen harde/goede backhand. Toch won Frank de eerste 2 games gek genoeg door alles op z’n backhand te houden. Vervolgens ging de backhand beter en was het in no-time 2-2. De laatste game werd met het nodige geluk(lees ± 8 geluks-ballen) toch gewonnen door Frank. Marten, de enige man uit de competitie  met 100%, mocht spelen tegen Steven Gies. Marten had zichtbaar moeite met de trage Entac zaal en kwam niet in zijn spel. Steven speelde daarentegen foutloos en dwong Marten tot het maken van fouten. Hierdoor was ook Marten van de 100% druk af en stond het 2-1 voor Entac.

De dubbel, het altijd sterke punt van team 2, werd een prooi voor de Toekomst. Guido en Frank konden het spel van Mark en René uitstekend ontregelen waardoor zij totaal niet in de wedstrijd kwamen.

In wedstrijd 5 won Guido wederom de eerste game van René, maar kon de spannende 2e game net niet naar zich toetrekken. Hierdoor kwam het vertrouwen bij René terug en won uiteindelijk vrij eenvoudig van Guido. Tot nog toe werd elk punt om en om verdeeld dus in de wedstrijd Marten-Mark was het duidelijk wie met de overwinning ging strijken. In de 5e game waar Marten uitstekend op discipline speelde won hij zijn wedstrijd. Wedstrijd 7 werd en mooie strijd tussen Frank en Steven. Door het vechten van Frank, en de prachtpunten van Steven was het van de buitenkant mooi om te zien. Frank ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor door in de 5e game afgetekend te winnen.

Inmiddels was het half 12, zaten de overige teams al na te praten over hun wedstrijd met een biertje, maar stond de wedstrijd Entac – Toekomst slechts op 3-4. Marten mocht aantreden tegen René in wedstrijd 8. Deze wedstrijd had niets meer te maken met het hoofdklasse niveau. Beide spelers speelden aanvallend, namen elkaars spinballen over, en zelfs harde spinballen waren geen probleem. Ook deze wedstrijd kreeg een 5e game. René kon hierin zijn fantastische spel vasthouden, maar helaas stokte de machine bij Marten. Inmiddels was het zaterdag en moesten er nog 2 wedstrijden gespeeld worden. De eerste was Steven-Guido. Guido won de eerste 2 games eenvoudig. Steven maakte teveel fouten en Guido kon de bal op tafel houden. Vanaf game 3 veranderde er iets. Steven werd rustiger, wachtte op zijn kans en won deze game nipt van Guido. Daarna was het los. Guido kon zich er niet meer uitredden en ging meer forceren. Hierdoor won Steven de overige 2 games dik. De laatste wedstrijd was Mark-Frank. Waar de energie bij Frank al op was, stond Mark nog strak onder de redbull. Frank had eigenlijk geen schijn van kans tegen Mark.

Na een 4-3 voorsprong werd er alsnog verloren met 6-4. Toch konden de jongens wel leven met deze uitslag. Toch weer 4 punten erbij. Kopman Tom werd erg gemist. Volgende week zal hij er, na alle waarschijnlijkheid, gewoon weer bij zijn in de uitwedstrijd tegen Zwolle 3. Vechten voor de 3e overwinning van het seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten