zondag 22 september 2013

Wedstrijd 1: Vliegende start voor De Toekomst 2

Met de gedroomde versterking, in de persoon van Tom Bleumink, reisden Marten en Frank af richting Twello voor de eerste competitiewedstrijd tegen Trias 1. Trias was voor het 2e een bekend team maar is op 1 positie gewijzigd. Rik de Boer, vorig jaar 100% promotieklasse, is dit team komen versterken.

Frank beet het spits af tegen Bart. Beide spelers hadden zichtbaar moeite met hun eigen spel. Na een prachtpunt van Bart achter zijn rug langs, bleek Frank iets vaster en iets slimmer te spelen en won het eerste punt voor de Toekomst. Tom maakte in de 2e wedstrijd zijn debuut voor het tweede. Eigenlijk deed hij weinig fout tegen Rik en won vrij eenvoudig. Marten - de muur - begon tegen Roy en iedereen zat met stijgende verbazing te kijken naar Martens spel. Iedereen kent hem toch als een pure aanvaller, maar tegen Roy blokte hij werkelijk alles raak. Vrijwel zonder aan te vallen won Marten van Roy.

Na slechts 2 dubbel overwinningen in de afgelopen competitie besloten Marten en Frank niet meer te dubbelen samen. Hierdoor werden Tom en Marten als test het nieuwe dubbelkoppel. Hoewel Trias mannen niet hun beste dubbel speelden, waren de Toekomst spelers eigenlijk gewoon beter en wonnen hun dubbel. Een 0-4 tussenstand stond op het bord en weliswaar weer eens een punt met de dubbel.

Frank mocht hierna aantreden tegen Rik. In game 1 sloeg Rik werkelijk alles raak en liep Frank volledig achter de feiten aan. De 3 volgende games werden daarentegen wel gewonnen en een 0-5 tussenstand was een feit. Marten begon wedstrijd 6 tegen Bart en kwam 2-0 achter. In de 3e game begon hij de ballen beter te raken. Bart raakte zichtbaar gefrustreerd en Marten wint in de 5e game alsnog de wedstrijd. Vervolgens wint ook Tom na een 1-0 achterstand de 7e wedstrijd eenvoudig van Roy. Marten speelde tegen Rik weer zoals iedereen hem kent en verslaat hem met zijn aanvallende spel. Als ook Frank de voorlaatste wedstrijd Roy weet te verslaan en een 0-9 stand op het bord zet lijken de dubbele cijfers op het scorebord te komen. Tom speelde de laatste wedstrijd helaas tegen een uitstekend spelende Bart. Hij bleek goed tegen het spelletje van Tom te kunnen spelen en wint met minimale cijfers in de 5e game van Tom.

Een 1-9 overwinning voor het 2e van de Toekomst mag gezien worden als een meer dan uitstekende start. Afgelopen seizoen hadden wij  vier wedstrijden nodig om 9 punten te halen. Lekkere start dachten wij zo. Natuurlijk werd Tom na de wedstrijd ontgroend als het gaat om de vaste taferelen van het 2e. Het vaste lied (kampioenen, kampioenen olé olé) werd uiteraard weer luidkeels gezongen waar ook Guido (waarschijnlijk in de huiskamer bij zijn ouders) nog deel van uitmaakte via de telefoon. Volgende week de jongens van Entac 2 op bezoek. Aan gezelligheid in ieder geval geen gebrek, nu nog een goede uitslag!


De Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten