zondag 22 september 2013

Wedstrijd 2: Leren serveren voor de Entac 2 heren

Na de 9-1 overwinning van vorige week ging De Toekomst 2 vol goede moed de tweede speeldag van de competitie in. Ditmaal kwamen de jongens van Entac 2 in Lochem op bezoek. Het beloofde een gezellige wedstrijd te worden, want aan gezelligheid geen gebrek bij deze jongens.

Na intern overleg tussen onze 4 jongens werd besloten om met dezelfde opstelling naar voren te komen. Deze keer was het aan Tom om het spits af te bijten tegen Sjoerd van der Steen. Het werd een lange, maar interessante wedstrijd. Er ging veel fout aan beide kanten en een 5 setter later was Tom de sterkste. Hierna was de beurt aan Marten om het op te nemen tegen Jerfey Schmitz. Opnieuw werd niet direct het aanvallende spel vertoond waar Marten om bekend staat, en dat maakte het bijna te spannend. Gelukkig voor de Toekomst besloot Jerfey minstens 3 keer per game fout te serveren. In 4-en was het tweede punt binnen. Vaak als eerste nu als derde, mocht Frank dan ook aantreden. Zijn tegenstander Arjan Glandrup. Frank bleek niet zijn vorm te kunnen vinden en had er alle moeite mee om ballen terug te leggen (meestal een zekerheidje bij Frank). Met veel knokken en veel moeite, en ook hier veel foute services van de Entac zijde, sleepte Frank het derde punt binnen. 

De dubbel was de volgende partij en wij besloten ons tennisdubbel in te zetten, Tom en Guido. Voor Guido zijn eerste wedstrijd. Ook in de dubbel had Entac er moeite mee om raak te serveren. Onze Rafaƫl Nadal en Roger Federer botsten af en toe tegen elkaar, maar hielden alle ballen op tafel en wonnen. Hiermee was het alweer 4-0 en waren we weer hard op weg naar een goede uitslag.

Marten mocht aantreden tegen Sjoerd. Er was duidelijk sprake van spanning bij Marten, maar dit kreeg geen te groot aandeel, 5-0. Tom kwam wat beter in zijn spel, miste minder en won 3-0 van Arjen. Ook Frank begon wat meer los te komen en ook nu had Jerfey alle moeite om raak te serveren.Op een 10-10 stand presteert deze weergaloze servicemeester het om 3 keer mis te serveren en hierdoor wint Frank 14-12 en was dat de 3-0. De achtste wedstrijd werd snel door Marten gewonnen en daardoor moest Frank direct weer aantreden. Sjoerd en Frank maakten er een lange wedstrijd van. Er lagen kansen, maar het was Sjoerd die aan het langste eind trok en hiermee het eerste punt voor Entac behaalde. Met een 8-1 stand mocht Tom net zoals vorige week de avond afsluiten. Jerfey begon goed aan de wedstrijd en won de eerste game. Toen ging het lopen bij Tom en begon hij te strooien met wereldballen. Ook Jerfey was aan het strooien, maar dan vooral met fout services. Wederom stond er  9-1 op het scorebord en we konden aan de bitterballen.

Met 18 punten uit twee wedstrijden zijn we lekker op weg om in de top van de hoofdklasse mee te doen. Het vertoonde spel is nog niet altijd even goed, maar de punten worden binnengehaald. Volgende week mogen we naar Enschede om tegen het derde team van Entac te spelen.

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten