zondag 6 april 2014

Wedstrijd 8: De Toekomst 2 – De Treffers (R) 1



Op zaterdag 5 april stond alweer de 8e wedstrijd op het programma, wat gaat een seizoen toch snel!
De tegenstanders waren deze keer de gezellige jongens van de Treffers uit Roelofarendsveen, Riko van Veen, Lars van Egmond en Sander van der Meer.

De 1e wedstrijd ging tussen Riko en Tom.
De eerste 2 games ging gelijk op met gamepoints voor beide spelers, maar beide games gingen toch helaas naar Riko. Tom kon nog wat terug doen en de 3e game ruim naar zich toe trekken, maar Riko bleek toch de sterkste die dag en won de 4e game en daarbij de wedstrijd.

Frank trad de 2e wedstrijd aan tegen Lars. Lars (een verdediger) speelde de uitwedstrijd in Roelofarendsveen niet al te best, maar speelde vandaag stukken beter. Frank die toch altijd goed tegen verdedigers kan spelen, had het zwaar in de 1e game en verloor deze dan ook. Daarna begon het beter en beter te draaien en nadat hij de 2e game had gewonnen, gooide hij de remmen los en won overtuigend in 4 games.

Marten speelde de 3e wedstrijd tegen Sander wat gegarandeerd vuurwerk zou opleveren gezien beide spelers van elke mogelijkheid gebruik maken om hun harde aanvallen in te zetten.
Het was dan ook een schaakspel wie de service van de tegenstander het beste onder controle had en als eerste de aanval kon inzetten.
Het werd een geweldige pot om naar te kijken met spin over spin rallies en toen de kruitdampen waren opgetrokken was Sander degene die deze keer met minimaal verschil de wedstrijd naar zich toe trok.

1-2 achter, tijd voor het dubbel!
Dubbelen begint met de week leuker te worden gezien Frank en Tom draaien als een ge-oliede machine. Zoals toeschouwer Niels Otten (broer van Gerben Otten die speelde tegen De Toekomst 1 en vriend van Team 2) opmerkte, „jullie spelen als badmintonners“! Klopt aardig gezien Frank vastgelijmd zit aan de tafel en Tom kilometers maakt achter, over en onder Frank door! (heb ik je toch even vermeldt, Niels ;-))
Het liep weer als een trein en Toekomst 2 won dan ook het dubbel met goed spel in 4 games van Riko en Sander.

Frank bleef daarna achter de tafel staan om tegen Riko te spelen. Het is wel duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn want elke wedstrijd werd zwaar bevochten.
Deze wedstrijd was niet anders! Riko met zijn goede spinspel tegen Frank met zijn blokballen en overnames. Na een opgaande strijd won Riko de wedstrijd! 2-3…

Tom trad daarna aan tegen Sander. In de uitwedstrijd was Tom te passief en sloeg Sander hem alle hoeken in dus er moest wat veranderen.
Nu zegt Tom wel vaker dat hij meer bij de tafel gaat blijven en aanvallen, maar zo snel de wedstrijd begint staat hij alweer na de service in 16e positie op de parkeerplaats!
Tot verbazing van zijn teamgenoten begon Tom superaanvallend (voor zijn doen ;-) en won hij de eerste 2 games overtuigend met goede spinballen!
In de 3e game stokte het iets en werd Tom weer iets te passief en liet hij Sander weer iets in de wedstrijd komen wat leidde tot een zinderende 3e game die uiteindelijk met 17-15 door Sander werd gewonnen.
Tom pakte zijn goede spel van de eerste 2 games weer op en won de 4e game en bracht de wedstrijd weer op gelijke hoogte.
 Marten mocht daarna de degens kruisen tegen verdediger Lars. Gezien zijn goede spinballen zou Marten toch vertrouwen moeten hebben om graag tegen verdedigers te willen spelen, maar op de één of andere manier is dat toch niet helemaal zo. Het bleek dat dat ook niet nodig was!
In de 1e game was Marten te afwachtend en hij verloor deze dan ook. Daarna ging de spinmachine uit Lochem los wat leidde toch prachtige rallies want verdediger Lars had ook zijn vastheid gevonden, maar Marten was helemaal los en met snoeiharde spinballen sloeg hij Lars vooral in de laatste 2 games helemaal zoek!

De 1e voorsprong van de avond, 4-3!

Frank mocht daarna zijn laatste wedstrijd spelen tegen Sander. Dit was in de uitwedstrijd al een prachtige wedstrijd die Frank toen won met 11-9 in de 5e game, nu werd dat niets anders.
Frank begon sterk en won de 1e game overtuigend. In de 2e game was er niets aan de hand en Frank nam een voorsprong. Sander kwam sterk terug en tot frustratie van Frank ging deze game nog verrassend naar Sander. In de 3e game gebeurde eigenlijk hetzelfde als in de 2e game, Frank de Blokmeester uit Rijssen, had hierin wederom gamepoints maar Sander ging met de game aan de haal.
Nu was Frank helemaal woedend op zichzelf en baalde flink, maar hij gebruikte deze woede om helemaal los te gaan in de 4e game en een 5e game moest de beslissing brengen.
Het leek fout af te lopen want Sander kreeg op 10-7, 3 matchpoints, maar Frank vond dat hij nu eens degene moest zijn die terug komt en met moedig aanvalsspel kwam hij terug tot 10-10, waarna hij met geweldige ballen de wedstrijd met 13-11 naar zich toe trok. Een knap staaltje mentale weerbaarheid van „De Kapitein“ a.k.a El Capitano.

5-3 en minimaal al een gelijkspel.!

Marten moest daarna aantreden tegen Riko. In hun eerdere wedstrijd had Marten geen schijn van kans tegen Riko, mede door zijn lastige service.
Helaas was dat vandaag niet anders! Riko speelde foutloos spinspel en Marten kon maar niet in zijn spel kom tegen Riko. Wat hij ook probeerde, Riko had een antwoord.
Riko won dan ook overtuigend met 3-0! Soms heb je gewoon van die spelers die je niet liggen…

5-4, Tom mocht proberen om de 2e overwinning van het seizoen binnen te spelen te Lars.

Tom speelt graag tegen verdedigers, of misschien is het wel dat verdedigers niet graag tegen Tom spelen…
Met alle rust en tijd van de wereld gaat Tom rustig de rally aan met schuifballen en boogballetjes totdat hij een kans ziet om uit te halen. In de 1e game was hij iets te passief, maar hij wist deze met moeite binnen te halen met 12-10. Daarna was Tom los en won met 11-1 en 11-4 de laatste 2 games en daarbij had de Toekomst 2 zijn 2e overwinning behaald. KAMPIOENE!!!! ;-))

Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt het spannender en spannender in poule B van de 3e divisie.
De enige zekerheid is dat SKF 2 kampioen zal worden en de achterstand van Hilversum 6 lijkt nu ook wel iets te groot te worden om niet te degraderen, maar kans hebben ze nog zeker..
Plaatsen 2 tot en met 5 kan nog alle kanten op gaan.

De huidige stand na wedstrijd 8:

SKF 2             : 8 - 57
ODT 1             : 8 - 41
De Toekomst 2: 8 - 39
ONI 1              : 8 - 36
De Treffers 1    : 8 - 36
Hilversum 6     : 8 - 31
  
Naast ons was ook een leuke wedstrijd tussen De Toekomst 1 en Blauw-Wit 1 uit Almelo, met daarin vrienden en bekenden Gerben Otten, Peter Roelofs en oud-teamgenoot van Tom, Erik Pijper.
Hier werden ook mooie wedstrijden gespeeld, waarbij vooral de wedstrijd tussen verdediger Peter Roelofs en Erik Ernst opviel.
Met prachtige lange rallies won Peter knap van Erik met 11-9 in de 5e.
De uitslag was 4-6 voor Blauw-Wit, waarbij voor de Toekomst 1, Erik Ernst en Tonnie Heijnen er 2 wonnen. Tim kon helaas niet tot winst komen ondanks enkele 5 setters.

De volgende wedstrijd voor de Toekomst 2 is tegen de huidige nummer 2, ODT 1 uit Roosendaal.
Dat wordt een flink stukje fietsen, maar hopelijk kunnen we daar weer een goede uitslag neerzetten!
(gelukkig heeft Marten altijd een extra stukje fietsband aan zijn batje hangen, mochten we een lekke band krijgen ;-))

Groetjes,
Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten