zondag 13 april 2014

Wedstrijd 9: Toekomst 2 neemt tweede plek over van ODT en speelt zich definitief veilig



(Tom Bleumink vs Jeroen Christianen)
Van te voren was bekend dat de kopman van ODT niet zou spelen waardoor de nummer 2 van dat moment het met een zwakkere opstelling moest doen.  Omdat ook het eerste niet volledig op kon dagen was het van te voren nog even spannend of de drie heren van het tweede allen naar Roosendaal konden afreizen. Achteraf bleek de held van het 4e team –Boris Bosch- te willen spelen voor het eerste team, waardoor Toekomst 2 op volle sterkte naar Roosendaal kon. Voor ODT speelden de welbekenden Sjoerd Broos, Jeroen Christianen en de nieuwe tegenstander voor het 2e in de persoon van Wouter van Eekelen.

Natuurlijk is Roosendaal net om de hoek vanuit Lochem, dus na een dubbele wereldreis, zo’n 20 Mcdonalds, 100 flitspalen en minstens 1000 flauwe grappen, kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Tommie, die eigenlijk zou beginnen zag in de opstelling Sjoerd als eerste staan en gaf zijn plek af aan Frank. Een gouden zet bleek achteraf, want hoewel Frank de thuis wedstrijd nog genadeloos klop kreeg van Sjoerd, bleek hij vandaag beter weerstand te kunnen bieden. Hoewel Sjoerd in de 2e game nog dichtbij kwam, bleek Frank veruit de sterkste in de eerste wedstrijd. Tom mocht het vervolgens opnemen tegen Wouter. Wouter kon Tom in alle 3 de games bijbenen tot 6-6, vanaf dat moment speelde Tom beter en won eenvoudig met 3-0. De eerste spannende wedstrijd van de dag kwam op naam van Marten en Jeroen . De eerste 4 games werden verdeeld  waarna Marten zijn welbekende turbo erop gooide en de 5e game eenvoudig won. Het dubbel –het bijna een standaard punt voor het 2e – werd ondanks een moeizame 3e game, inderdaad eenvoudig gewonnen door Tom en Frank.


Na de dubbel nam Frank het op tegen Wouter. Dit werd geen moment een wedstrijd. Frank was op elk punt beter dan Wouter en over het nodige geluk had Frank ook niet te klagen. Marten speelde vervolgens tegen de nummer 17 van Nederland bij de jeugd. Marten, die sinds SKF uit zijn niveau enorm heeft opgeschroefd liet er geen twijfel over wie deze wedstrijd zou winnen. Over de 11-0 winst in de 3e game zullen we maar niet spreken. (Marten: 11-0 KAMPIOENEEE) Inmiddels stond er een ongekende luxe van 0-6 op het scoreboard. Jeroen Cristianen, die achteraf als enige partij kon bieden aan het ontketende Toekomst 2, speelde een goede wedstrijd tegen Tom. Tom speelde aanvallend prima, pakte mooie punten, maar Jeroen speelde op een 1-1 tussenstand op de beslissende punten weergaloos. Waar Tom tweemaal op voorsprong stond (in 3e en 4e game), knalde Jeroen een aantal fantastische ballen langs hem heen. Daardoor verloor het 2e het eerste punt van de middag. 


Marten mocht als laatste aantreden tegen Wouter. Wouter begon verrassend sterk. Daardoor verloor Marten de eerste game vrij kansloos van Wouter. Zoals eerder gezegd speelt Marten een puike 2e seizoenshelft en won de 2e game eenvoudig. Na een moeizame 3e game winst bleek Marten uiteindelijk te sterk voor Wouter. Hierdoor pakte Marten zijn 2e hattrick van het seizoen. Frank begon in zijn laatste wedstrijd enorm zwak tegen de veruit sterkste man van ODT. Ondanks een zwakke 2e game die hij toch won, kon hij zich weer opladen. Op een 2-1 voorsprong verloor hij na een goede game toch de 4e, maar won hij de 5e game overtuigend. Tom maakte de wedstrijd mooi af door met goed spel Sjoerd eenvoudig van zich af te schudden.
Hierdoor stond er een 9-1 overwinning op het scorebord. ODT dat tweede stond bleek zonder kopman Jeroen de Heide minder sterk dan de eerste wedstrijd. Waar voor de toekomst werd gehoopt op een kleine overwinning  werd dit uiteindelijk een knappe 9-1 overwinning. Hierdoor neemt de Toekomst de 2e plek over van ODT, en belangrijker nog, spelen ze zich definitief veilig.


In de spannende 3e divisie poule B eindigen veel uitslagen in 5-5 of 6-4. Door 2 positieve uitschieters van Toekomst 2 (9-1 Hilversum en 1-9 op ODT Roosendaal) wisten zij de 2e plaats te bemachtigen. Het collectief bleek dit seizoen goud waard. Iedereen wint zijn potjes en met de verschillende sterke dubbelcombinaties werden veel wedstrijden gewonnen. De Toekomst mag zijn laatste wedstrijd aantreden tegen de overduidelijke en terechte kampioen SKF. Deze wedstrijd zal  slechts gaan om de eer. SKF is al kampioen en de Toekomst heeft haar doelstelling om zich te handhaven al gerealiseerd. Komt allen bij de laatste thuiswedstrijd waarbij ook het eerste team aantreed tegen GTTC Groningen, voor de laatste keer in de formatie Erik Ernst, Tonnie Heijnen en Tim Sinninghe.

 Toekomst 2


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten