zondag 21 september 2014

Wedstrijd 2: VVV 1 – De Toekomst 1; „De dag van eersten!!!“

Op zaterdag 20 september gingen de strijdmakkers Marten, Frank en Tom maar eens in de auto zitten voor een kleine reis naar Leidschendam voor de 1e uitwedstrijd van het seizoen!

Tegenstander was het sterke VVV 1, die op voorhand als één van de grote titekandidaten wordt gezien.
Een goede test dus om te kijken waar we nu staan!

Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet door de gezellige tegenstanders, Matthijs van de Heiden, Werff Thomas en Patrick de Bruijne.
Na een bakje koffie en een kopje thee voor Tom, hijsten we ons maar eens in ons strijdtenue.

Bij inspelen werd duidelijk dat we met de nieuwe plastic bal gingen spelen. Dit was toch even een kleine shock, gezien wij er nog niet mee gespeeld hadden.
Deze balletjes zijn lichtjes groter en er wordt gezegd dat deze iets minder effect pakt.
Frank en Marten begonnen met inspelen en krapten zich af en toe een beetje achter de oren. Tom ging het ook maar eens proberen en hij merkte natuurlijk weer geen verschil met de „oude“ celluloid ballen, heeft toch ook wel zijn voordeel als je een vreemde techniek hebt als Bleumink. ;-)

Nou, laten we maar eens beginnen… „El Kapitano“ Frank beet het spits af tegen Matthijs van de Heiden. Matthijs is een zeer aanvallend ingestelde speler, met dubbelzijdig spin, dus dat werd een pittige kluif voor Frank. Het ging erg gelijk op en Frank kon met slim spel en goed geplaatste blok –en spinballen, de 1e game pakken met 11-9. De 2e game ging ook gelijk op maar Matthijs was net de sterkere met 12-10. Matthijs begon meer en meer druk uit te oefenen op Frank zijn service, met sterke flipballen waardoor hij langzaam de wedstrijd naar zich toe trok en in 4 games uiteindelijk VVV op voorsprong zet, maar een goede 1e wedstrijd van Frank met de nieuwe bal.

Tom mocht daarna als schietschijf fungeren tegen waarschijnlijk de sterkste speler in de competitie, Werff Thomas. Tom speelde erg vrij, zonder druk, en Werff bleek de grootste moeite te hebben met de variabele services van Tom waardoor Tom verrassend de 1e game won met 11-9. De 2e game ging op dezelfde manier door en Tom nam een voorsprong, waarbij Werff al snel zijn time-out nam. Dit bleek een goede zet te zijn geweest, want Werff begon meer en meer vat te krijgen op Tom zijn service en spel. Met minimaal verschil snoepte Werff de game af van Tom met 11-9. Dit bleek de ommekeer te zijn en Werff begon meer en meer druk te zetten en Tom naar achter te drukken. (wat niet zo heel moeilijk is ;-)) Werff won dan ook de 3e en 4e game overtuigend en zette VVV op een 2-0 voorsprong.
(Tom Bleumink vs. Werff Thomas)
Marten speelde de 3e wedstrijd tegen Patrick Bruijne. Patrick is een groot talent van 19 jaar, die erg makkelijk kan spelen als het loopt, dus een zeer gevaarlijke tegenstander. Marten speelde erg geconcentreerd en degelijk. De wedstrijd ging erg gelijk op, waarbij Marten telkens aan het eind van de game het verschil kon maken en met 3x 11-9 de wedstrijd won. Nogmaals een teken dat Marten ook grote stappen maakt op mentale vlak., erg knap! Deze overwinning is tevens de allereerste overwinning van onze Marten op 2e divisie niveau!!! Marten voegte daar nog aan toe dat hij nu 100% winstscore heeft met de nieuwe plastic bal. Dat zou jammer genoeg niet lang duren… J

Daarna het befaamde Toekomst dubbel!!! Nja, DUS NIET!!! De machine had blijkbaar geen olie want het liep voor geen meter… Tom en Frank probeerden wat ze konden tegen Werff en Matthijs maar het liep niet.
De 1e game werd nog wel gewonnen, al heb ik geen flauw idee hoe, maar Tom en Frank hadden met name problemen om de service kort te krijgen en dat wordt op dit niveau tegen deze spelers hard afgestraft. We vochten voor wat we waard waren maar het liep gewoon niet en de tegenstanders waren ook niet lief genoeg om mee te werken, dus de volgende 3 games gingen dan ook overtuigend naar VVV.

3-1 voor VVV… maar we zijn al blij, want geen 10-0, waar we toch een beetje bang voor waren op voorhand. Bedankt Marten! ;-)

Na het dubbel mocht Frank blijven staan om te proberen het Werff moeilijk te maken. Frank kwam goed mee maar kwam met 2-0 achter tegen de supergemotiveerde Werff. In de 3e game kon Frank wat terug doen door goede openingen en deze werd dan ook gewonnen met 11-8. In de 4e game was Werff gewoon iets te goed, en pakte dan ook de overwinning, maar opnieuw een goede wedstrijd van Frank.

   
 
(Frank Bruggeman)
Marten zette daarna zijn 100% plastic bal record op het spel tegen Matthijs. Eigenlijk kunnen we vrij kort zijn over deze wedstrijd… Matthijs had vleugels en daar was echt niks aan te doen door Marten. De een na de andere bal werd ingebeukt en als Marten dan een goede opening of spinbal sloeg, werd deze genadeloos overgenomen. Matthijs zei later ook dat hij op een roze wolk zat. Prachtig om te zien alleen helaas betekende dit wel een verliespartij voor Marten.

Inmiddels 5-1 voor VVV…

Tom mocht het daarna proberen tegen Patrick. Patrick had moeite om tegen Tom zijn aanvalsballen op tafel te krijgen en dat is precies wat Tom graag heeft. Hij bleef rustig op zijn Bleuminks de ballen op de tafel verdelen zonder veel risico omdat de fout toch wel kwam. Hoogtepuntje van de wedstrijd was de hard afgeslagen spinbal paralel langs het netje van Tom, als hij dat probeert doet weet je dat het goed zit! ;-) en het werd dan ook een eenvoudige 3-0 overwinning. 2e puntje is binnen!

Marten speelde daarna zijn laatste wedstrijd tegen Werff. Marten speelde bij vlaggen prachtig tafeltennis waarbij zelfs Werff zijn ogen uitkeek. Hoogtepunten waren de hard overgenomen backhand parallelbal van Marten die hij als een flits op de tafel ramde…Prachtige forehand overspinballen tegen de niet kinderachtige forehandopeningen van Werff kwamen ook de revu voorbij, maar de routine en vastheid van Werff gaf toch de doorslag en hij won in 3 prachtige games tafeltennis.

Frank ging proberen om VVV een 3e puntje af te snoepen tegen de aangeslagen Patrick. Patrick speelde af en toe zijn niveau maar hij kon dit niet vasthouden en als hij dan een keer doorkwam stond Frank paraat met een passend antwoord. Frank ging met de wedstrijd beter spelen en hij won deze wedstrijd dan ook met 3-0.. een prachtig 3e puntje erbij.

De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Tom en Matthijs.. er kan natuurlijk geen wedstrijd gespeeld worden zonder een Bleumink thriller en deze wedstrijd zou het dan ook worden. 

(Tom aan het "warm lopen") 
 Matthijs, die zo weergaloos aan het spelen was, bleek ook de grootste moeite hebben met het spel en de service van Tom. Tom hield daarbij Matthijs ook goed onder druk met de servicereturn waardoor Matthijs moeite had om zijn aanval in te zetten en Tom won de 1e game dan ook vrij gemakkelijk. Vanaf de 2e game ontbrande de strijd. Matthijs kreeg meer vat op het spel van Tom die met de rally meer in de verdediging werd gedrukt. Nu vindt Tom dat over het algemeen ook niet zo erg gelukkig. Er werden geweldige rallies gespeeld waarbij Tom zijn ouderwetse tennis spel weer eens uit de tas haalde en vanaf het achterveld de spinballen met de forehand overnam. De toeschouwers genoten en de spelers zelf ook. Het werd een verdiende 5e game als afsluiter. Matthijs miste niet veel meer en Tom vocht voor wat hij waard was maar kwam jammer genoeg te kort tegen Matthijs die de game won met 11-5. 

Uitslag 7-3 voor VVV.  
Ondanks het verlies was het een zeer positieve uitslag voor ons waar we een topteam in de 2e divisie aardig hebben laten zweten en we zeker niet werden weggeslagen.
Sterker nog, misschien zijn we al wel verder dan we denken, ook omdat we alle 3 ons spelletje speelden maar zeker niet ons topniveau, dus het is zeker een goede keuze geweest om 2e divisie te gaan spelen.
We hebben in deze wedstrijd veel kunnen leren en ook goed kunnen zien wat onze sterke punten zijn en wat de punten zijn voor verbetering zodat we in de toekomst een vaste kracht kunnen zijn in deze klasse.
Ach, wie weet wat er dit seizoen nog in het vat zit!
En dan te bedenken dat Frank en Marten een jaar geleden nog Hoofdklasse speelden en vorig seizoen voor het eerst landelijk. Om maar aan te geven hoe ze met reuzestappen vooruit gaan! Erg leuk om dat van dichtbij mee te maken!

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig met onze tegenstanders en de tegenstanders van VVV 2, Vice-Versa 51. Dan is zo’n lange rit toch beter te verkroppen. Hansje Teeuwen werd nog even opgezet in de auto (MUAHAHAHA… ALLEMAAL!!!! ;-)  dus al met al een zeer geslaagde dag!

Volgende week weer een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Vriendenschaar 1, de andere titelkandidaat op papier. Hopelijk snoepen we zoveel mogelijk punten af om mee te nemen naar Lochem.

Sportieve groetjes,

De Toekomst 2
Marten, Frank en Tom 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten