zondag 12 oktober 2014

Wedstrijd 5: Toekomst 1 – Never Despair 1

Alweer de 5e wedstrijd van het seizoen!!!

Vandaag stond een thuiswedstrijd op het programma tegen Never Despair 1, welke 2 puntjes boven ons stonden op de belangrijke 4 plaats.
Never Despair trad aan met de gebruikelijke 3 spelers: Pim Kuipers, Gabor Martens en Marcel ter Braak.

Frank begon de dag tegen Pim Kuipers… Frank wou even rustig in de wedstrijd komen maar Pim had andere ideeën en ging als een wervelwind van start en knallende alles af wat in zijn zicht kwam. In no-time stond er een 2-0 achterstand op het scorebord. Nadat Pim ook in de 3e game een grote voorsprong nam leek er weinig te halen voor Frank, maar hij geeft nooit op en begon punt voor punt beter in de wedstrijd te komen en Pim begon eindelijk menselijk te lijken. Frank snoepte met veel mentale kracht de 3e game af en toen werd het een wedstrijd. De 4e game ging lang gelijk op maar Frank kon net een klein gaatje slaan dat hij vasthield en een 5e game afdwong. In de 5e set nam Frank het initiatief en leek hij aan het langste eind te gaan trekken, maar Pim had nog een paar toverballen bewaard en trok deze aan het eind van de game uit de tas en Pim won met 11-9 in de 5e game.
Frank Bruggeman vs. Pim Kuipers
Wedstrijd 2 ging tussen Marten en Gabor Martens, 2 befaamde hardhitters, dus niet knipperen met de ogen was het devies! 
De wedstrijd werd gedomineerd door de servicereturn. Wie deze als beste onder controle had en hierdoor de eerste knal van de tegenstander kon voorkomen had de bovenhand.
De 1e game ging gelijk op en werd pas met 14-12 beslist in het voordeel van Gabor. Daarna was hij los en knalde Marten alle kanten op in de 2e game. Marten rechtte zijn rug en begon beter en beter te spelen en won knap de 3e game. De 4e game ging lang gelijk op met harde spinrallies, maar Gabor kon net wat meer doordrukken en won met 3-1 in games.

Tom mocht het daarna gaan proberen tegen Marcel ter Braak.
Verrassend genoeg ging de 1e game in een zucht met 11-3 naar Tom, omdat Marcel zich nog niet goed kon instellen tegen het spel van Tom. De 2e en 3e game ging gelijk op, maar deze won Marcel met 2x 11-9. Deze klap kwam Tom niet meer te boven, mede doordat Marcel los was, en kansloos ging de 4e game naar Marcel en stond er alweer 0-3 op het scorebord.

Frank Bruggeman en Tom Bleumink
Hopelijk kon het dubbel daar verandering in brengen…
Frank en Tom namen het hierin op tegen Marcel en Gabor. Ze begonnen sterk en wonnen de 1e 2 games. Op 10-8 in de 3e game volgenden 2 matchpoints, maar deze werden weggewerkt door Never Despair. Na een hard gevecht won Never Despair de 3e game met 16-14 en waren ze terug in de wedstrijd. Toen ook de 4e game verloren ging, moest er een 5e aan te pas komen.
Frank en Tom schoten uit de startblokken en pakten een comfortabele 5-0 voorsprong bij de wissel. Opnieuw kwam Never Despair sterk terug en namen ze het initiatief weer wat leidde tot een pijnlijke 11-8 nederlaag voor de Toekomst. 0-4 achter terwijl het gemakkelijk 2-2 had kunnen staan.

Nu werd het dus zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken.
Marten probeerde dit als eerste tegen Pim. Marten begon heel sterk en won de 1e game overtuigend. Daarna barstte de strijd weer los, maar nu was het Marten die zijn hoofd koel kon houden en met slim en goed spel het 1e puntje op het scorebord kon brengen. Hij won met 3-0.

Marten Adolfsen vs. Vliegende Pim Kuipers
Frank moest daarna tegen Marcel en begon zeer goed. Na 2 spannende games met goed tafeltennis wist hij een 2-0 voorsprong te nemen en leek de Toekomst terug te komen in de wedstrijd.. Helaas liep het anders en was het zo’n dag dat het allemaal niet mee zat. Frank speelde erg goed maar moest met klein verschil game 3 en 4 aan Marcel laten, zodat hij opnieuw aan een 5e game moest beginnen. Hierbij werd de routine van Marcel toch wel duidelijk en met slim spel wist hij de strijdende Frank op de knieën te krijgen met 11-6. Helaas, maar een zeer goede wedstrijd van Frank tegen deze 2e divisie topper!

Tom mocht het daarna proberen tegen Gabor. Het werd een clash tussen speelstijlen.. Gabor die alles aanvalt wat los en vast zit tegen het bekeken spel van Tom.
De eerste 2 games gingen gelijk op en werden netjes verdeeld. Daarna werd Tom weer eens veel te passief, vooral met de service-return waardoor hij Gabor veel te veel kans gaf om zijn aanval in te zetten. Het werd dan ook ballen rapen in game 3 en 4 en Gabor won dan ook overtuigend. 1-6 alweer…

Marten mocht het daarna proberen tegen kopman Marcel. Marten ging de eerste 2 games goed mee en speelde erg goed. De 2 games werden dan ook netjes verdeeld. Marcel kwam daarna eindelijk helemaal los en er was geen kruid met tegen opgewassen. De een na de andere wereldbal werd langs Marten geslagen, niks aan te doen…


Tom mocht daarna proberen om zijn standaard potje weer mee te pakken tegen Pim. Tom speelde solide en Pim had moeite met de vastheid van Tom, waardoor Pim in te veel foutjes werd gedwongen. Het werd dan ook een evenwichtige 3-0 overwinnen voor Tom. 2-7.

Tom Bleumink vs. Marcel ter Braak
Frank mocht in zijn laatste wedstrijd proberen om de scoren nog ietsje dragelijker te maken, maar het was niet Frank zijn dag en daarentegen speelde Gabor de hele dag al sterk. Frank kon net niet genoeg doen om Gabor onder druk te houden zodat hij zijn mokerslagen niet kon inzetten en Gabor won dan ook met 3-0.

Eindstand 2-8 en de eerste echte tegenvaller van dit seizoen.
We zullen voor elk punt blijven knokken, maar handhaving is nu wel erg ver te zoeken nu we 8 punten achterstand hebben op de nummer 4, maar wie niet waagt wie niet wint! ;-)

Het was daarna nog erg gezellig met de tegenstanders en Paparazzi Sven die ook aanwezig was om de grote nederlaag vast te leggen.. en bedankt he!!!! ;-)
Er werd shoarma besteld en allerlei verhalen verteld en veel gelachen, dus ondanks de domper van de nederlaag hebben we een leuke avond gehad!

Volgende week hebben we een weekje vrij waarna de 2e helft begint. Nieuwe helft, nieuwe kansen!!! 

Het was lekker vol in de kantine, dus bij deze weer erg bedankt trouwe supporters!!!

Groeten,
Toekomst 1 (Frank, Marten en Tom) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten