zondag 26 oktober 2014

Wedstrijd 6: De Toekomst wordt geklopt in Apeldoorn


De eerste wedstrijd in de 2e helft van het seizoen werd door het eerste van de Toekomst gespeeld in Apeldoorn tegen De Veluwe. De vorige keer werden er 4 punten gepakt. Deze avond zou het anders aflopen.

Het eerste kwam verrassend op een 2-0 voorsprong. Frank won eerst van Edwin Tiele waarna Tom in 5-en (Uiteraard in 5-en) won van Joost. Toen Marten op een 2-1 voorsprong kwam tegen Thao leek er een stunt in de maak. Echter rechte Thao zijn rug en won nipt van een goed spelende Marten. Ook het dubbel ging in 5 games naar de Edwin/Thao waardoor de stand weer gelijk was.



In de rest van de wedstrijden wist de Toekomst ook geen punten meer te pakken. Tom speelde goed tegen Thao maar verloor vrij kansloos met 3-0. Tegen Edwin nam Tom een 1-0 voorsprong waarna Edwin met opvallend veel geluks-ballen de wedstrijd alsnog naar zich toetrok.  Ook Marten speelde goeie wedstrijden maar verloor nipt van Joost en wist een 2-0 voorsprong tegen Edwin niet te benutten. Hij was er dichtbij getuigende de gamestanden: 12-10, 11-9 en 12-10. (Opvallend: Marten speelde deze avond 19 games maar zijn teller bleef op 0 staan) Ook Frank speelde goed en geconcentreerd tot 1-1 en  9-9 waarna de focus volledig weg was. Joost en Thao profiteerden hiervan en konden daarmee Frank in het vervolg redelijk makkelijk verslaan.

Een zure nederlaag die met iets meer geluk wel voorkomen had kunnen worden. Echter moet wel gezegd worden dat de jongens van het eerste elke wedstrijd goed meekomen, maar er worden veel games net verloren met 2 punten verschil.

Eigenlijk is dit het hele seizoen al het geval. Vaak goed meekomen maar net verliezen. Maar goed, zoals aan het begin van het seizoen gezegd werd, is en blijft het een leerseizoen. Dit is bij ons alle 3 zeker het geval. We spelen goed en daar gaat het ten slotte om.


Volgende week (1-11) spelen we tegen DE kampioenskandidaat nr. 1 die hun aspiraties duidelijk maakte door met 8-2 uit te halen tegen de onderlinge concurrent. We spelen pas om 20.00 ’s avonds door een feest van de ALTC. Komt allen kijken en moedig het eerste aan in deze zware wedstrijd tegen deze sterke maar gezellige tegenstanders!

Groetjes,
Team 1 (Tom, Frank en Marten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten