zondag 23 november 2014

Wedstrijd 9: Westa 2 – De Toekomst 1: De Toekomst presents: “Marten the Magnificent”

Wedstrijd 9 alweer en deze keer mochten we naar het verre Wessem in Limburg. Pff, dat wordt een eindje fietsen!!!

Voor de wedstrijd kwam helaas het nieuws dat copiloot Frank Bruggeman alias Frankie Jike, niet mee kon doen door de griep.
Vind maar iemand die mee wil achterop de fiets naar Wessem! Daar belt Frans Helmich. Hij wil wel mee naar Hilversum..
Nee Frans we moeten naar Wessem. Oh, shit! Haha, ja Wessem is een stukje verder..
maar Frans bood zich aan om zijn zaterdag op te geven om ons uit de brand te helpen. HELD!

Met Frans aan boord van de papa van Marten mobiel, gingen Marten en Tom samen met Frans richting Wessem. Via meerdere omwegen en omleidingen kwamen we vreemd genoeg op tijd aan.
Tegen de vriendelijke dames Melissa Bours en Amber van der Velden samen met jonge hond Nick van Birgelen gingen we het maar weer eens proberen.

Frans bood aan om te beginnen en als je meedoet in ons team krijg je eerst een bijnaam. Frans Kazan werd het!
Een makkelijke gezien zijn onnavolgbare arsenaal aan toverballen en goocheltrucs.
Frans begon tegen Nick en begon meteen te strooien met de kromste sjoelbakballen. Nick keek ook verbaasd naar de magie van Frans. Het werd meteen een spannende pot waarbij een 5de game de uitslag moest bepalen. Het ging erg gelijk op maar Nick wist net aan het eind het verschil te maken.

Frans Helmich aan het goochelen tegen Nick van Birgelen
 Tom mocht daarbij tegen Amber. Allebei een beetje dezelfde speelstyle, dus lange rallies in het verschiet. Tom kon helaas de goede vorm van de laatste weken niet op tafel brengen. Eigenlijk liep het voor geen meter J Tom won nog wel de eerste game maar Amber kon daarna de partij bijschrijven.

2-0 achter, daar moet wat aan gebeuren..

Marten „M.A. Long“ Adolfsen at your service!!! Marten speelt dit seizoen goed maar zit vaak net aan de verkeerde kant van de score.
Het was dus wachten wanneer de bom zou ontploffen. Nou 22 november was de dag!

Hij speelde zijn eerste wedstrijd tegen Melissa en begon furieus. Nu eens niet hard, harder, hardst, maar met veel rotatie. Hierdoor speelde hij een stuk meer ontspannen bleek en ook gevaarlijker.
Marten domineerde de eerste 2 games en het leek een kwestie van tijd dat hij de overwinning pakte na een grote voorsprong in de 3e. Hij begon iets te veel te denken aan de overwinning waarschijnlijk waardoor hij Melissa meer de kans gaf om het initiatief te nemen, wat ze ook deed. Na een matchpoint van Marten, won Melissa de 3e game nog en daarna ook de 4e game. Marten herpakte zich knap in de 5e game en met goed geplaatste spinballen nam hij snel een voorsprong dat hij niet meer losliet.

Marten mocht blijven staan en samen met Tom dubbelen tegen Melissa en Nick. Marten was nog helemaal in trance en binnen no-time won de Toekomst de 1e game met 11-1. (en Tom hoefde niks te doen ;-)
Wat wel vaker gebeurd na een eenvoudige gamewinst is dat je even verzwakt, nou dat gebeurde in de 2e game. Amber en Nick liepen ver uit. Na de kleine inzinking pakten Marten en Tom de draad weer op en kwamen nog sterk terug, maar dat was net te laat in de 2e game, dat naar Westa ging. Marten en Tom gingen daarna sterk door en wonnen daarna overtuigend de 3e en 4e game.

2-2.

Frans mocht daarna tegen Amber. Amber had redelijk vat op de toverballen van Frans en probeerde ze rustig op tafel te houden. Dat werkte goed en ze won de 1e game. Frans ging daarna wat aanvallender spelen naast zijn toverballen en het werd een spannende wedstrijd die ook de 5e game inging. Dit keer liet Frans deze kans niet door zijn vingers glippen en met vooral onnavolgbare services won Frans.

3-2 voor, dank aan de supersub!

Marten de Magnificent speelde daarna tegen Nick en er was niks meer aan te houden. Van service-ontvangst tot forehandtopspin, alles liep en Marten denderde over Nick heen met 3-1. Ik kan er een heel verhaal van maken, maar het was gewoon bij tijd en wijle briljant, PUNT!  Niks meer over zeggen… J

4-2. Oeh, nu wordt ie leuk..

Tom daarna tegen Melissa. Tom liet het aanvallen maar voor wat het was, want de timing was helemaal zoek. Plan B dan maar… Naar achteren voor vriend en vaderland! Melissa in de aanval en Tom ging maar voor muur spelen, meer zit er niet in vandaag. Verrassend genoeg versloeg Melissa zich vaak, waardoor Tom toch vrij eenvoudig met 3-0 de partij won zonder iets bijzonders te doen.

5-2.. Bel de krant, gelijkspel is al binnen!!

Oooh wacht, Marten moet weer.. Hoppa 6-2, gewonnen!!! KAMPIOENNE!!!!!

Tom Bleumink tegen Melissa Bours
Marten speelde tegen Amber en er stond geen maat meer op vandaag. Marten zat op een wolkje en spinnende de ballen heel beheerst alle kanten op en Amber had geen antwoorden. Even een kleine dipje in de 3e game bij het idee van 3 winstpartijen en onze eerste overwinning, maar bleef volhouden waardoor de wedstrijd alsnog in 3 games werd gewonnen
Nog lang zal er gesproken worden en liederen worden gezongen over de avond dat Marten de Magnificent de speelzaal vulde met sprankelend tafeltennis, alleen gewapend met een batje van fluweel..

Frans mocht daarna proberen om de stand nog mooier te maken tegen Melissa. Frans vindt het blijkbaar te leuk om bij ons in het team te spelen, en speelde nog maar eens een 5 setter, zijn 3e van de dag. Melissa snapte er af en toe niks meer van de draaiballen van Frans Kazan en schoot geregeld in de lach. Af en toe waren de rallies absurd als Melissa ook mee ging scheppen met back en zijspinballen. De bal haalde raarste capriolen uit. Marten en Tom lachen soms krom van het lachen achter het hekje. In de 5e game kon Melissa net genoeg de ballen van Frans terugbrengen en af en toe zelf scoren met harde forehandballen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Frans kwam moegestreden naar de kant en plofte op de stoel. Tijd voor het welverdiende witte wijntje.

De laatste wedstrijd ging tussen Nick en Tom. Tom’s niveau was nu inmiddels gedaald naar een bedroevend niveau en Nick won eenvoudig de 1e game. De 2e game kwam Nick met 10-4 voor, maar Tom won met enig kunst en vliegwerk toch nog de game met 12-10. Het werd uiteindelijk een 5e game en op de een of andere manier kwam Tom op 10-9 op matchpoint. Helaas werd deze niet benut en Nick won alsnog, maar verdient met 12-10.

Eindstand: 6-4 voor de Toekomst

Tom Bleumink tegen Melissa Bours
Na de tijd werd er nog patat besteld en trok Frans zijn goocheltrucs uit de mouw, want hij goochelt niet alleen achter de tafel. Melissa en Nick werden hierbij opnieuw tot wanhoop gedreven, tot groot vermaak. Muntjes, zakdoekjes.. alles verdween als sneeuw voor de zon door de magische handjes van Frans Kazan.
Remi Beelen, nu trainer van Westa, maar die jarenlang zijn thuishaven had in Lochem, was inmiddels ook gearriveerd, erg leuk om hem weer te zien.

Daarna gingen we maar weer eens richting Zutphen en Lochem. Frans werd geïntroduceerd met een andere gewoonte van Team 1, Hansje Teeuwen!!! Na een tijdje werd maar de muziek aangezet en werd er meegezongen met golden oldies.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen de gezellige jongens van Never Despair. Kijken of we de goede lijn kunnen doortrekken. Super-Marten was trouwens net nog gesignaleerd boven Lochem, waar hij later ook nog over het water zal lopen!  J
Nog de hartelijke dank aan Frans voor het invallen, het punt en vooral de gezelligheid, SUPER!

Groetjes Team 1 (Frank, Marten en Tom en super-sub Frans Helmich)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten