zondag 3 november 2013

Wedstrijd 7: Op naar de promotie poule...



De laatste wedstrijd van de eerste speelhelft stond op het programma. De Veluwe uit Apeldoorn was de tegenstander. Na vorige week een uitstekende 5-5 neergezet te hebben tegen concurrent Zwolle 2, bleek dat deze concurrent de avond voor onze wedstrijd eventjes met 9-1 wint van Entac 3. Daar waar wij juist onze enige nederlaag hebben geleden tot nu toe. Een 6-4 winnen was nodig om weer op gelijke hoogte te komen met Zwolle. Na een wereldreis van Lochem naar Zutphen naar Deventer en vervolgens eindbestemming Apeldoorn waren Frank, Guido, de meegereisde Ronald Swaters en Marten dan eindelijk in de hal van De Veluwe. Even later voegde ook Tom zich bij het gezelschap.

De drie te nemen horden waren Joost Keizer, Bas Wrekenhorst en een bekende invaller Wim Hogeboom. Laatstgenoemde is zeker geen verzwakking van het team. De aftrap was aan onze rots in de branding, onze gravelbijter en Zaans-huisjes-koekjes-vergetende Tom Bleumink. In de eerste game tegen Joost bleek de arm lekker los te zijn en sloeg hij Joost Keizer volledig weg. Helaas voor ons begon Joost wat beter te spelen en Tom net teveel fouten te maken. Tom kon zich herstellen in de 3e game, maar verliest net op 2 punten de game en vervolgens ook de 4e. 1-0 achter.
Marten mocht aantreden tegen Wim Hogeboom. Deze bleek ook nog even twee wedstrijden tegelijk te spelen, en wel tegen ons derde team. Wim had het gas volledig open en Marten was niet meer jarig. Wim verzwakte geen moment en sloeg de ene mooie bal na de ander, daartegenover stond Marten die totaal niet in zijn spel kwam en niets creëerde qua kansen. Een afgetekende 3-0 overwinning voor Wim en al 2-0 achter.

Na een “kort” overleg tussen Guido en Frank kwam de beslissing dat Guido zijn vliegkunsten mocht gaan vertonen. En dat was precies wat hij deed, zo vast als maar kon won hij de eerste 2 games van Bas. Toen begon Bas wat beter te spelen, maar Guido bleef vechten voor de punten. Een 5e game moest de beslissing brengen. De vechtlust en het enthousiasme van Guido was enorm hoog en dit werd beloond! Met 11-9 pakt hij de game en wint de wedstrijd. Het harde werken loonde, 2-1.
De dubbel kunnen we kort over zijn. Frank wilde wel dubbelen en de rest van de jongens bleken echte gentlemans en wilde vooral elkaar laten dubbelen. Frank en Marten mochten het gaan proberen. De vorm was ver te zoeken en het was snel voorbij. 3-1 achter. Vorige week stonden we ook 3-1 achter, dus we wisten dat alles nog mogelijk was.

Tom mocht weer aantreden tegen Wim die al 2 enkels en 1 dubbel achter de rug had. Tom had bij vlagen de slag fantastisch te pakken en daar had Wim geen antwoord op. Met één klein slippertje in game 3, werd de wedstrijd in 4 games gewonnen. 3-2
Vervolgens was het aan Guido en Joost. Het bleek een super wedstrijd te worden. Guido speelde fantastisch en won de eerste twee games met een klein verschil en er leek een stunt aan te komen. Het niveau bleef hoog in de 3e game, maar dit keer was het Joost die de game binnenhaalde. De fouten waren aan beide kanten nihil, dus er waren genoeg mooie punten. Opnieuw moest een 5e game de doorslag geven en het was Joost die het niveau nog verder wist op te schroeven en hierdoor wist te winnen. 4-2.

Daar waar we in het begin van het seizoen nog in de sauna van Zwolle zaten, bevonden we ons nu in de vrieskast van Apeldoorn. Marten was blij dat hij weer mocht spelen, want er zaten nog net geen ijspegels aan zijn handen. Bas had zichtbare moeite met de service en Marten begon wat meer ballen te raken. In straight games won Marten met redelijk gemakkelijk zijn wedstrijd. 4-3.
Omdat Wim nog bezig was in de wedstrijd tegen team 3 lid Brenda Veenstra, mocht Bas gewoon blijven staan en stond Tom nu aan de andere kant van de tafel. Het werd een ware slooppartij. Bas hield de bal met alle rust op tafel en Tom bleef rustig aanvallen en lepelen. Een rally onder de 10 balwisselingen was bijzonder. Alle medelijden met onze kapitein Frank die de hele wedstrijd moest tellen. (Citaat Frank: Volgende week tel ik deze wedstrijd niet!) Het zat heel dicht bij elkaar en het publiek genoot van de lange wedstrijd. Ook hier was een 5e game nodig om het af te sluiten. En nu was Tom los. Tom miste geen enkele bal en won alle rally’s. Zelfs nog toen hij tegen de muur stond en een smash van Bas wist over te nemen, en zo werd de laatste game 11-1 voor Tom. 4-4

Guido was helemaal vrolijk en stond zowat dansend achter tafel te wachten tot Wim klaar was voor zijn 7e en tevens laatste wedstrijd van de avond. Guido had het zichtbaar naar zijn zin en vocht voor elk punt. Daar waar wij dachten dat Wim wel eens een keer moe zou zijn, bleek dat niet het geval. Het was Guido die stond te hijgen terwijl zijn tegenstander er zo fris als een hoentje bij stond. Het brak Guido niet op en hij bleef goed spelen. Opnieuw een mooie wedstrijd en Guido won verdiend in 4en. Hij was zeer tevreden over het vertoonde spel van de dag, en terecht. 4-5 en wellicht nog een kans om te winnen?!
De laatste wedstrijd ging tussen Marten en de kopman van De Veluwe, Joost. Een partij die Marten nog nooit heeft weten te winnen. Marten vocht voor wat hij waard was, maar een stunt als de week ervoor zat er gewoon niet in. Deze 5-5 uitslag was de terechte uitslag voor deze dag.

Tevreden met een 5-5 nog even blijven hangen om vervolgens weer op huis aan te gaan met de held van team 3 die dag, Ronald ‘Sweety’ Swaters! Team 3 wint met 6-4 van De Veluwe en staan 3e wat uiteindelijk betekende dat zij de promotie poule in de promotieklasse hebben behaald. En dit met het vertrek van twee teamgenoten en de komst van drie nieuwe aanwinsten, in de personen van Brenda Veenstra, Bennie Klein Teeselink en George Oudt waar vooraf moeilijk een inschatting van was te maken wat ze zouden behalen. Maar zonder enige twijfel dik verdient de promotie poule behaald. Kampioenen??!
Weer terug naar team 2. Voor het eerst zijn we dan koploper af. We staan 1 punt achter op Zwolle 2. Er is dus nog van alles mogelijk en we gaan er vol voor. Nu de eerste speelhelft is afgelopen kunnen we de balans opmaken. De doelstelling om in de promotie poule te komen is zonder enige twijfel behaald. De persoonlijke winstpartijen:
                Gespeeld            Winst
Tom       18                           14
Marten 18                           14
Frank     15                           10
Guido    12                           5

Tot nu toe het beste seizoen ooit in de hoofdklasse van team 2! En nu volledig gaan voor het kampioenschap en we zullen zien waar het schip strand. Volgende week opnieuw De Veluwe 2 maar dit keer thuis, het belooft weer een interessante wedstrijd te worden.

 
Toekomst 2

1 opmerking:

  1. Dit gelijke spel is in het kader van een tactisch steekspel.
    Het 2e staat 1 punt achter op TTZ 2, dus de druk ligt nu volledig bij de mannen en vrouwen van Zwolle!

    BeantwoordenVerwijderen