zondag 24 november 2013

Wedstrijd 10: KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLE OLE!!!!!!!



Zaterdag 23 november, de dag dat het moest gebeuren!!!!
Laatste wedstrijd van het seizoen, tegen de rechtstreekse concurrent Tafeltennis Zwolle 2, werd gespeeld uit in Zwolle.

Tijdens de competitie ontliepen de teams elkaar amper, maar de Toekomst had zich toch een klein voordeel verschaft, waardoor ze 4 punten nodig hadden.
Vooraf werden de kansen als 50/50 geschat tegen dit sterke team.
De thuiswedstrijd eindigde in 5-5, met een ontketende Marten achter de tafel die toen al zijn 3 wedstrijden won!
Gezien hij toen jarig was, werd hem de dag voor deze wedstrijd nog een berichtje gestuurd om hem te feliciteren met zijn verjaardag!
Misschien trapt hij erin en laat hij nogmaals zijn vorm zien van een aantal weken geleden! ;-)

Tom, de chauffeur van de dag, had geen Zaanse Huisjes bij zich! (daar gaan we weer!) Wel aan gedacht hoor, maar geen tijd om ze nog in te slaan…
Met angst en beven voor de reacties van zijn teamgenoten, ging hij eerst langs Guido, die het goede nieuws had dat hij twee doosjes van deze lekkernij had ingeslagen! Topgozert of nie…
Poeh, Tom blij dat Guido wel door had dat die Bleumink wel weer eens niet zijn verplichtingen kon nakomen. Waarom gaat hij eigenlijk nog mee...
Vriendin Kim nam nog even kortstondig afscheid, waarna ze later nog naar Zwolle zou komen om ons aan te moedigen!

Met Guido in de auto, volgende stop Marten! Toet, toet, nou daar komt de heer Adolfsen, moeilijk lopend omdat hij net de wc had bezocht omdat het Marten Adolfsen’s darmkanaal nooit echt te spreken is over de zenuwen die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. ;-))
Vriendin Annemiek gaf hem nog een kus gedag om zich later ook richting Zwolle te begeven. Wel dient te worden gezegd dat noch Kim noch Annemieke chauffeur Tom een kus gedag wou geven, wat hij ook probeerde. Teleurstellend…

Volgende stop Frank. Hij werd opgehaald op de voor ons bekende parkeerplaats in Holten. Frank had ook al zo’n voorgevoel over de eventueel ontbrekende Zaanse Huisjes en had voor de verandering de schappen leeg gehaald bij de lokale supermarkt. Acht dozen werden er uit de tas getrokken!!!
Nu het team compleet was inclusief 10 dozen Zaanse Huisjes en een dosis gezonde spanning, gingen we richting Zwolle…

Aangekomen moest er nog geparkeerd worden op de parkeerplaats, welke betaald dient te worden.
Tom haalde een dagkaart voor EUR 8 en wou deze voor de voorruit plaatsen en…. Foetsie! Dagkaart valt tussen het dashboard en de voorruit! Shit, nou dan nog maar een kaart…
EUR 16 voor de parkeermeter, maar dan heb je ook wat! ;-))

Tijd om te knallen….

Tafeltennis Zwolle trad aan met Marcel Kraa, Robin Wildeman en Remco Diele. Bij ons was het nog even overleggen wie zou gaan spelen, maar er werd onderling besloten dat Tom Bleumink, Marten Adolfsen en Frank Bruggeman het vandaag gingen proberen. Guido van Zwieten had de taak op zich genomen om de jongens te coachen en hartstochtelijk aan te moedigen. (wat gelukt is gezien zijn roodgeklapte handjes)

14.00 uur! Laat de strijd beginnen!
Inmiddels was de kantine al volgestroomd met menig supporter uit Lochem en omstreken om het team bij te staan.

Wedstrijd 1 ging tussen Marcel Kraa en Tom Bleumink…
Dit werd al meteen een kraker. Tom wist de 1e game met minimaal verschil, 15-13, in zijn voordeel te beslissen. De 2e game was veel van hetzelfde, de vastheid van Tom en Marcel die probeerde de opgetrokken muur te beslechten. Marcel wist de 2e game ditmaal met minimaal verschil te winnen, 12-10. In de 3e game begon Tom wat slordig waar Marcel gretig gebruik van maakte en hij won deze vrij overtuigend.
Tom toonde echter zijn bekende vechtlust en wist met kunst en vliegwerk de 4e game te pakken met 13-11. Beslissende 5e game…
Marcel nam snel een voorsprong. Tom vocht voor wat hij waard was maar met 11-7 was het Marcel die deze wedstrijd naar zich toetrok. 1-0 voor Zwolle!

Wedstrijd 2 ging tussen Robin en Marten.
Van de bekende spanning van Marten was weinig meer te merken en met gedoseerd tafeltennis wist hij Robin vrij éénvoudig met 3-0 te verslaan en een belangrijk 1e punt op het scorebord te brengen.
1-1!

Wedstrijd 3 ging tussen Remco en Frank.
Frank heeft altijd erg veel moeite met het directe spel van Remco en kwam moeizaam onder de druk vandaan. Hij vocht voor wat hij waard was, maar Remco ging met 3-0 in games met de overwinning aan de haal.
2-1 voor Zwolle.

Wedstrijd 4; dubbel!
Vooraf gezien werd er wel gedacht dat dit wel eens een sleutelwedstrijd kon worden. Voor Zwolle speelde het sterke koppel Marcel en Remco, voor de Toekomst Marten en Tom
Vanaf het begin was het niveau hoog! Marten en Tom vochten zich naar een 16-14 gamewinst! De 2e game ging op dezelfde manier door alleen waren het nu Marcel en Remco die met 13-11 aan het langste eind trokken. 3e game werd weer spannend, opnieuw 10-10! Marten en Tom begonnen beter en beter te spelen en met enkele fantastische rally’s werd de game gepakt met 12-10.
In de 4e game waren ze helemaal los! Ze liepen snel uit en sleepten het belangrijke punt uit het vuur met 11-4!

2-2!

Wedstrijd 5! Robin tegen Tom…
Tom begon sterk en pakte de 1e game vrij éénvoudig. De 2e game ging erg gelijk op. Robin schroefde zijn niveau op en Tom was zo nu en dan te passief. Robin maakte gretig gebruik en won de 2e game met 12-10.
De 3e game ging opnieuw gelijk op! Tom knokte zich naar een 12-10 overwinning waarna hij de regie weer in handen nam. De 4e game ging daarna wat soepeler en werd wat éénvoudiger gewonnen!

3-2 voor! Nog 1 puntje….

Wedstrijd 6! Marcel tegen Frank.
De 1e game was erg spannend en je kon ook zijn dat beide moeite hadden om de spanning van de wedstrijd onder controle te houden. Bij 13-13 was het Marcel die net wat extra had en trok de game met 15-13 naar zich toe. Hij trok dit door in de 2e game die hij overtuigend won. Frank rechtte nogmaals de rug en schroefde zijn niveau nogmaals op, maar met minimaal verschil won Marcel ook deze game

Stand 3-3!

Wedstrijd 7 ging tussen Remco en Marten.
Waar Marten in de thuiswedstrijd Remco alle hoeken van de zaal liet zijn, tapte Remco vandaag uit een ander vaatje. Wat Marten ook probeerde, Remco had een antwoord!
De punten van de eerste 2 games gingen nog gelijk op maar aan het einde van die games gaf Remco iets extra gas om beide games in zijn voordeel te beslissen. In de 3e game kwam Remco  8-4 voor, maar Marten was nog niet klaar en wist terug te komen tot 8-8 en wist zelfs de game te winnen.  In de 4e game was Remco helemaal los en was Marten kansloos tegen de soms briljante ballen van Remco. 3-1 winst voor Remco.

4-3 voor Zwolle en het ging er nu echt om spannen!

Wedstrijd 8; Robin tegen Frank!

Met zijn teamgenoten zenuwachtig aan de zijlijn, begon Frank zeer sterk! Met veel inzet en goede blokballen won hij de 1e game. Frank nam in de 2e game een voorsprong maar Robin kwam sterk terug.
Net toen Robin de aansluiting leek te krijgen, gaf Frank extra gas en met goede punten trok hij ook deze game uit het vuur!
Nu werden Marten, Guido en Tom helemaal nerveus! Nog één game en het feest kon beginnen!
Frank bleef goed doorgaan en op 10-7 was het zover, MATCH AND CHAMPIONSHIP POINT! Met een goede en enigszins gelukkige forehandspinbal (via het netje) pakte Frank het punt en…. KAMPIOENE!!!!
De 4 punten waren binnen!!!!

Toch met enig ongeloof vlogen de 4 vrienden elkaar in de armen en werd het bekende team 2 lied gezongen.. KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLE OLE!!!!!!!
Felicitaties werden in ontvangst genomen, met bloemen en een grote fles bier! Er werd zelfs aan niet-drinker Tom gedacht door de spelersvrouwen! Hij kreeg dan ook een grote fles Jip en Janneke champagne…
Ze hadden zelfs mooie handdoeken laten drukken, maar de woorden KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLE OLE!!!!!!! ontbraken nog, daar was deze wedstrijd veel te onzeker voor. De handdoeken werden dus meteen weer afgenomen om deze woorden erbij te laten drukken! Bedankt dames…

De jongens waren, en zijn nog steeds vol ongeloof dat dit werkelijk is gebeurd! Het was tot op heden al een memorabel seizoen, maar dat het nog kon worden afgesloten met het kampioenschap werd eigenlijk nooit echt in geloofd, meer gehoopt.

Er moesten daarna nog 2 wedstrijden „om des keizers baard“ worden gespeeld tussen Remco versus Tom en Marcel tegen Marten. Er werd dan ook op 2 tafels gespeeld, maar Marten en Tom konden zich maar moeilijk concentreren en speelden met een grijns op hun gezicht de wedstrijd uit. Nodeloos om te zeggen dat deze 2 wedstrijden werden verloren, maar het maakte allemaal niet meer uit!

Er werd nog een klein feestje gebouwd in de kantine van Zwolle maar we gingen al snel onder de douch om snel naar Lochem te gaan om echt los te gaan!
Het ene lied naar het andere werd gezongen en toen ook Bennie klein Teeselink (omgedoopt tot Bennie klein Tepelring ;-) zich om ging kleden, was het feest compleet en werd ook hij luidkeels bezongen.

Nog even een eervolle vermelding voor Team 3, die ook op dezelfde dag in Zwolle moest spelen! Ondanks dat ze ons ondersteunden, wonnen ze zelf ook met 6-4 en pakte zo een erg goede 4 plek in de promotieklasse! Klasse jongens…

Terug in Lochem was team 1 aan het spelen maar toen de kampioenen binnenkwamen was het gedaan met de rust! Nog urenlang werd elke vraag beantwoord met: KAMPIOENE?
„Tom wat will jij drinken? Ja lekker, doe maar KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLE OLE!!!!!!!. „Guido heb je een vuurtje voor me? Nee, maar wel KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLE OLE!!!“ etc.. het ging nog door tot de kleine uurtjes…

Wat een geweldige dag en seizoen!
Bij deze willen we iedereen bedanken voor de support, teveel mensen om op te noemen…
Van de Muppets tot het Bestuur, van de TC tot Team 3 etc.. helemaal te gek!
Speciale dank natuurlijk aan de spelersvrouwen, Bertine, Kim en Annemiek die het hele seizoen ons hebben bijgestaan en meegezweet.. Dank jullie wel!!!!

Wel wil ik nog even de teamgenoten bij deze bedanken voor een geweldig seizoen!
Als er een kampioenschap is gewonnen door teamsfeer en plezier, dan was dit het wel!!!!

Volgend seizoen 3e divisie… KAMPIOENE????

Iedereen bedankt voor een geweldige dag!
En allemaal bedankt voor het lezen van de wedstrijdverslagen en de leuke reacties die we hier op kregen.
Helemaal top en tot volgend seizoen!

Toekomst 2(Guido, Frank, Marten en Tom)
P.s. Ook iedereen bedankt voor alle gelukwensen via Social Media!!!

 
 De laatste punten (Gefilmd door Jarne Draaijer) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten