zondag 2 februari 2014

Wedstrijd 1: Toekomst 2 debuteert met gelijkspel tegen Hilversum 6!



Na het kampioenschap in de hoofdklasse mag het 2e team van de Toekomst het een seizoen proberen in de landelijke 3e divisie. De tegenstanders waren eveneens gepromoveerd vanuit de hoofdklasse en daarom was deze wedstrijd een mooie graadmeting. Voor de Toekomst speelden vandaag Tom, Marten en Frank. Guido stelde zich deze wedstrijd op als coach. 

De Toekomst startte sterk door met 3-1 voor te komen. Hier kwam het nodige geluk bij kijken want zowel Frank als Marten (Tegen Erwin Knecht en Duco Bruns) stonden achter in hun wedstrijd om alsnog in de 5e game met de overwinning aan de haal te gaan. Tom begon tegen André Louwen sterk en leek op een 2-1 voorsprong te komen. Helaas werd de game alsnog gewonnen door André en daarmee was de koek voor Tom op. Met een 11-3 nederlaag werd hij naar de kant gestuurd. Het super dubbel Tom-Marten was, zoals het vorig jaar ook vaak het geval was, vandaag ook veel te sterk voor Duco-Erwin.
 



Na de dubbel kwam Frank in de wedstrijd tegen Duco in de problemen door zijn geweldige services. Op een 2-0 en 8-4 achterstand kreeg Frank eindelijk de service onder controle en was vervolgens volledig de baas tegen de sympathieke tegenstander. Met de nipte 3e game winst was Frank los en bleek hij veel te machtig voor Duco. Vervolgens leek er voor Tom geen vuiltje aan de lucht tegen Erwin door een 2-0 voorsprong, maar een iets te angstige Tom liet Erwin terug komen in de wedstrijd. De uiteindelijke 5e game werd op 2 punten verloren door Tom. Marten speelde in de wedstrijd tegen André fantastisch en bij vlagen zelfs weergaloos. Maar de service van André bleek hem te machtig. Met totaal 9 gamepoints verloor hij de wedstrijd toch in drieën.

Tom speelde zijn laatste wedstrijd tegen Duco en gooide alle schroom van zich af. Met prachtige punten en met een Tom die wij kennen liet hij weinig heel van Duco. Door slechts 11 punten te verliezen won Tom de wedstrijd met 3-0 De wedstrijd tussen de 2 ongeslagen spelers van de dag werd een prooi voor André. Frank leek in de eerste game de service van Andre redelijk onder controle te hebben, maar André trok de doos in de volgende games verder open. De ballen die wel terug gebracht werden door Frank werden strak in de hoeken gespind door André waardoor laatstgenoemde met een 3-1 overwinning het speelveld verliet. De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Marten en Erwin. Marten kwam op een voorsprong en liet wederom een goed niveau zien. Na een 2-1 achterstand leek de wedstrijd bij een 10-6 voorsprong af te gaan op wederom een 5 setter. Helaas kon Marten de game niet afmaken waardoor Erwin de wedstrijd won.


Dit leverde een terechte 5-5 uitslag op. Een uitstekende teamprestatie waarbij alle spelers hun bijdrage leverden aan de 5 punten. Na een 4-1 voorsprong had er misschien een puntje meer gepakt kunnen worden. Maar aan de andere kant werden van de eerste 4 punten 3 wedstrijden in 5en beslist door de Toekomst. Coach Guido leverde een bijdrage door 4 van de 5 wedstrijden volledig te tellen.
Coach/teller van de dag: Guido van Zwieten
Naast tafel 5 werd er op tafel 4 ook een wedstrijd door een Toekomst team gespeeld. Het eerste mocht het opnemen tegen het sterke Hilversum 3 met Lars Adema, Hans van Blanken en Donald Hessing. Het eerste team verloor met 4-6 waarbij de punten van de Toekomst kwamen van Erik Ernst (2) Jaap van Hummel (1) en het Dubbel. Tonnie Heijnen bleef deze wedstrijd door 2 verloren 5 setters puntloos.

Op 8-2 spelen voor het eerst sinds tijden 2 landelijke teams tegelijkertijd thuis. Het eerste team zal het opnemen tegen Bijmaat 2 en het 2e team zal de gaan spelen tegen ONI Wijchen. De wedstrijden beginnen om 18:00 uur.

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten