zondag 16 februari 2014

Wedstrijd 3: Doortastend Toekomst speelt knap gelijk bij de Treffers



De alweer 3e wedstrijd van het seizoen werd een reis naar het Westen tegen de sympatieke tegenstanders van De Treffers uit Roelofarendsveen.
Tegenstanders waren in volgende van spelen; Lars van Egmond, Riko van Veen en Sander van der Meer.

Voor de Toekomst 2 mochten deze keer Tom Bleumink, Marten Adolfsen en Frank Bruggeman proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

De 1e wedstrijd ging tussen Tom en verdediger Lars.
Tom die op één of andere manier goed tegen verdedigers kan spelen, liet er geen twijfel over bestaan wie het 1e punt mocht bijschrijven en won overtuigend met 3-0.

Marten mocht het daarna gaan proberen tegen routinier Riko die een paar jaar geleden nog zijn wedstrijden won in de 1e divisie.
Het werd meteen al duidelijk dat dit een lastig verhaal ging worden voor Marten, gezien hij de grootste moeite had om de lastige service van Riko goed te retourneren en als dat al lukte spinde Riko naar hartelust de ballen langs Marten. Het werd dan ook een 3-0 overwinning voor Riko.

Frank nam het in de 3e wedstijd op tegen Sander. Met agressief aanvalsspel schoot Sander uit de startblokken en won éénvoudig de 1e game. Frank herpakte zich daarna goed en wist met goede blokballen steeds beter een antwoord te vinden tegen de barrage van spinballen. De wedstrijd werd met de minuut beter en er kwam een 5e game aan te pas. Het ging op en neer maar met goed geconcenteerd en slim tafeltennis wist Frank met het kleinst mogelijke verschil de overwinning knap naar zich toe te trekken.

Het niveau ging met de wedstrijd omhoog en dat werd in het dubbel niet anders. Het vaste dubbel Tom en Marten speelden tegen Riko en Sander en het werd een geweldige wedstrijd met spinballen over en weer en veel gescoorde punten. Het werd een 5e game die net door Riko en Sander winnend werd afgesloten.

De 5e wedsrijd ging tussen Tom en Riko. Tom begon supersterk met een goede mix van verdedigen en aanvallen en won overtuigend de eerste 2 games. Riko veranderde daarna van tactiek waardoor het een gevecht van jewelste werd. Riko wist terug te komen en won de 3e en 4e game met 11-9 en 12-10. In de 5e game werd het hoge niveau vastgehouden en wist Tom met zijn bekende kunst en vliegwerk Riko met klein verschil te verslaan. Tussenstand 2-3 voor de Toekomst 2.

Frank speelde zijn 2e wedstrijd tegen Lars. Frank speelt graag tegen verdedigers en hij liet dat ook zien door Lars geen kans te geven en hem met duidelijke cijfers met 3-0 naar de kant te sturen.
Marten die een lastige dag kende, moest het daarna opnemen tegen een ontketende Sander. Vrij kansloos werd Marten verslagen met 3-0.

Frank speelde zijn laatste wedstrijd tegen Riko. Frank had de 1e game ook grote moeite met de service van Riko en verloor de 1e game duidelijk. De 2e game ging stukken beter en met veel strijd werd deze door Frank binnengehaald. Riko tapte uit een ander vatje in de 3e game en Frank werd kansloos weggeslagen. Opnieuw toonde Frank veel vechtlust en met veel strijd hield hij gelijke tred met Riko maar op het einde kon hij Riko niet meer tegenhouden en won Riko de wedstrijd met 2 punten verschil in de 4e game.

Tom speelde in de 9e wedstrijd tegen Sander. Het agresieve spel tegen de vastheid van Tom. Tom speelde de hele dag erg goed, maar tegen Sander kreeg hij niet de kans om de goede mix van aanval en vastheid op tafel te brengen. Elke kans die Sander kreeg werd benut door veel druk te zetten op Tom die steeds naar achter werd gedrukt. Tom streed voor wat hij waard was en blijf elke game bij, maar telkens aan het einde van de game wist Sander net door te drukken en won Sander met 3 maal 11-9.

De laatste wedstrijd ging tussen Marten en Lars. Beide spelers hadden vandaag niet hun dag, des te knapper dat Marten met slim en bekeken spel, zeer geconcenteerd te werk ging tegen Lars. De normaal hard spinnende Marten liet een andere kant van zich zien en speelde met zeer gecontroleerde spinballen zeer volwassen en wist de wedstrijd in 3 games naar zich toe te trekken.

Toen de rook was opgetrokken en er was een verdiende 5-5 op papier gekomen met goede en attractieve wedstrijden!
Team 2 lijkt in hun debuut in de 3e divisie het niveau goed aan te kunnen en staat op een nette 4e plaats met maar 2 punten achterstand op de 2e plaats.
4 teams staan dicht bij elkaar gezien we ook maar 3 punten voorstaan op plaats 6. Alleen titelfavoriet SKF heeft een klein gaatje geslagen.
Huidige stand 3e divisie poule B
Nu zijn er 2 weken pauze waarna we op 8 maart onze 2e thuiswedstrijd spelen tegen ODT uit Roosendaal! Het eerste team heeft 8 maart als tegenstander Klimaatgroep Stars 1 uit Middelstum.
18:00 uur beginnen de wedstrijden, alle aanmoedigingen zijn van harte welkom.

Hopelijk tot dan!

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten