zondag 9 maart 2014

Wedstrijd 4: Toekomst 2 –ODT Klaverblad Verzekeringen 1



Na een paar weken rust in tafeltennisland, stond er eindelijk weer eens een tafeltennis zaterdag op het programma.
De alweer 4e wedstrijd van het seizoen mocht het vriendenteam Toekomst 2 thuis aantreden tegen de gezellige jongens van ODT 1 uit het verre Roosendaal.
                                                                                                       
Op volgorde van spelen waren de gasten aanwezig met Sjoerd Broos, Jeroen Christianen en Jeroen de Heide.
Deze keer kwamen voor de Toekomst 2, Guido van Zwieten, Frank Bruggeman en Tom Bleumink in actie.
4e man Marten had de hele week met griep op bed gelegen, maar was zo aardig om zichzelf tot „chef telbord“ te promoveren.

De 1e wedstrijd ging tussen Sjoerd en Guido.
Het werd een goede wedstrijd met leuke rallies waarbij Sjoerd toch net iets te vast en degelijk was voor Guido en in 4 krappe games de overwinning pakte.

Frank mocht het daarna opnemen tegen de kopman van ODT, Jeroen de Heide. Jeroen schoot uit de startblokken en knalde er flink op los.
Gaandeweg de wedstrijd kreeg Frank meer en meer grip op de lastig service van Jeroen en de harde spinballen, maar jammer genoeg niet genoeg om het tij te keren en Jeroen ging met de overwinning aan de haal.

Wedstrijd 3 ging tussen Jeroen Christianen en Tom.
In de 1e game had Tom totaal geen vat op de service van Jeroen en verloor deze kansloos. De 2e game had Tom wat meer vat op de service waardoor het eindelijk een wedstrijd kon worden. De 2e game werd dan ook gewonnen maar Tom had nog niet zijn kenmerkende vastheid gevonden om de wedstrijd te winnen en daardoor stond er al snel een 0-3 achterstand op het bord.

Nu door de ziekte van Marten ook nog eens het vaste dubbel Marten/Tom niet aan de tafel kon verschijnen, zagen de jongens het een beetje somber in, het kon wel eens een afstraffing kon gaan worden.
Frank was degene die het samen met Tom ging proberen. Terwijl ze nog nooit samen gedubbeld hadden, bleken ze goed met elkaar te kunnen spelen.
De eerste 2 games werden nog verdeeld tegen de twee Jeroenen, maar daarna namen Frank en Tom steeds meer het initiatief in handen en zo konden ze het 1e punt binnen hengelen.

Frank nam het daarna op tegen Sjoerd. Sjoerd liet Frank totaal niet in zijn spel komen met vooral erg goede service-returns. Frank probeerde wat hij kon maar Sjoerd trok in 3 games de wedstrijd naar zich toe.
Halb-Zeit: 1-4. Dat gaat niet goed!!!

Guido trad daarna aan tegen Jeroen Christianen en ging helemaal los. Met geweldig spel en prachtige rallies kwam het aan op een 5e game, waarbij Guido met enkele wereldballen zijn 1e 3e divisie overwinning kon bij schrijven. Welkom bij de club!!!

Wedstrijd 7 ging tussen Jeroen de Heide en Tom. Dit werd weer eens een standaard Tom Bleumink wedstrijd! Tom had zijn vastheid gevonden en er werden erg lange rallies uitgevochten! Toen de kruitdampen waren opgetrokken was het Jeroen die in 5 games aan het langste eind trok. Bij mannen liepen aardig gesloopt naar de kant.

Nu dus 2-5 achter en het werd nu wel zaak op wat puntjes erbij de sprokkelen.
Frank gaf het goede voorbeeld en ondanks dat hij zijn beste vorm niet had die dag, won met veel strijd zijn wedstrijd tegen Jeroen Christianen. Erg knap!

Tom moest daarna aantreden tegen Sjoerd waarbij Tom, die normaal niet snel kapot te krijgen is, niet heel veel energie meer over had na de wedstrijd tegen Jeroen de Heide.
Natuurlijk werd het een 5e game, waarbij Tom zijn laatste restje energie aanboorde en de wedstrijd naar zich toe trok.
4-5!

Guido nam het in de laatste wedstrijd op tegen Jeroen de Heide. Guido had al zijn kruit verschoten en Jeroen was simpelweg ook gewoon te sterk waardoor Jeroen in straight sets de wedstrijd won en de eindstand van 6-4 voor ODT op het bord zette.

Gezien de wedstrijd konden de jongens er goed mee leven en werden er toch weer 4 punten bijgeschreven waardoor we nog steeds aan de goede kant van de streep staan op plek 4, maar alles staat erg dicht op elkaar.
Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper SKF 2. Dat wordt zaak om zoveel mogelijk punten te sprokkelen, maar plezier hebben zullen we sowieso!

Tot volgende week!

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten