zondag 16 maart 2014

Wedstrijd 5: Toekomst 2 op achterstand


De laatste wedstrijd van de eerste helft stond op het programma. De heren van Toekomst 2 mochten afreizen naar het sfeervolle SKF in Veenendaal. SKF 2 stond al een aantal punten los van de concurrentie en stevent af op het kampioenschap. De partij van vandaag zou dus een lastige worden, met als doel punten zien te sprokkelen.

In volgorde van spelen speelden voor SKF: Pieter van den Berg, Ian de Graaf en Brenda Vonk-Huntelerslag. Voor onze heren 2 mochten Frank, Marten en Guido spelen. Tom die zich niet helemaal fit voelde, nam de rol van coach en (nep) Zaanse Huisjes uitdeler op zich. De eerste pot ging tussen Frank en Pieter. Pieter liet het welbekende aanvallende spel zien en Frank probeerde het initiatief te behouden, maar Frank werd veelal gedwongen tot blokken. De twee spelers waren zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok Pieter aan het langste eind en stond de kampioenskandidaat voor. 0-1.

Aangezien het eerste van SKF thuis speelde was de sfeer sterk aanwezig en zo ook de harde kern van SKF. Met trommel en liedjes werd het eerste toegezongen en wij vonden het een prachtig tafereel om te zien. Terug naar de wedstrijd. De tweede partij van de dag ging tussen Marten en Ian. In de eerste game legde Ian de druk zo hoog dat Marten geen schijn van kans had om zijn spel te spelen. Met snoeiharde backhand ballen pakte Ian de eerste game. Marten bleef zichtbaar moeite hebben om te spelen en begon veel fouten te maken en kon het niet meer oppakken. 0-2.

Als derde mocht Guido het opnemen tegen Brenda. Het beloofde een interessante pot te worden. Guido speelde zijn bekende spelletje met veel variatie en Brenda had er moeite mee om er door heen te slaan. Beide zo vast als een huis gingen die rally’s over en weer. Een 5e game moest de beslissing brengen. Brenda had haar tactiek iets aangepast waardoor haar spel beter werd en Guido net te kort kwam. Ondanks zeer goed spel verloor Guido en was het al 0-3.

Tom de dubbelspecialist mocht samen met Frank het opnemen tegen Brenda en Pieter. De heren begonnen ontzettend sterk en sloegen niets mis. Door schitterende rally’s naar zich toe te trekken kwamen Frank en Tom gemakkelijk 2-0 voor. Na de 2-0 begon het moeizamer te lopen en de tegenstanders werden sterker. Met een onbenut matchpoint in de 4e moest opnieuw de 5e game de beslissing brengen. Hierin bleek SKF de sterkste en hadden wij even geroken aan het eerste puntje van de dag, maar helaas niet behaald. 0-4.

Nog balend van de dubbel moest Frank alweer aantreden tegen Ian. Daar waar Ian in de eerste wedstrijd alles raak sloeg, miste hij tegen Frank telkens de tweede bal. Met goed blokken en af en toe slim initiatief pakken haalde Frank het eerste punt van de dag binnen. 1-4.
De beurt was weer aan Guido. De aanvallende Pieter leek moeite te gaan hebben met het spel van Guido, maar begreep het direct en moest Guido van alles proberen om Pieter uit zijn spel te krijgen. Uiteindelijk bleek Pieter de betere en was het alweer 1-5.

Meestal duren de wedstrijden van onze heren het langste van de gehele zaal, maar nu liepen we al flink voor op de rest van de spelende teams. Marten mocht proberen de tijd wat op te rekken tegen Brenda. Over de volgende wedstrijd kunnen we kort zijn. Marten bleek het spel nog steeds niet te hebben gevonden en probeerde van alles om een  beetje in de wedstrijd te komen, maar dit lukte totaal niet. Brenda won in 3 games en we liepen nog verder voor op de rest van de zaal. 1-6
Guido mocht zijn laatste wedstrijd aantreden tegen Ian, maar deze besloot ook om weer echt goed te spelen. Guido kwam niet meer echt lekker door zoals tegen Brenda en kwam niet langs Ian. 1-7.

Frank die tot nu toe de enige was die een punt binnenhaalde mocht dit truukje proberen te herhalen tegen de vaste Brenda. Frank speelde met vlagen zeer goed spel en het werd een spannende pot. Opnieuw bleek Brenda een echte doorzetter en tactisch sterk en kon Frank niet het 2e punt binnen slepen. 1-8.
Als het laatste mocht Marten het nog eenmaal proberen tegen Pieter. Al snel bleek ook dat deze wedstrijd een lastige ging worden. Met een paar goede tips van Tom wist Marten toch nog een klein beetje gevoel te krijgen en een game te pakken, maar daar bleef het ook bij. 1-9 einde wedstrijd.

We hadden op een paar punten meer gehoopt en met een paar verloren 5 setters had het er ook wel ingezeten. Door deze uitslag zijn onze heren momenteel met 2 punten onder de nummer 5 hekkensluiter van poule B. Volgende week het zesde team van Hilversum op bezoek, hopelijk kunnen we hier weer wat broodnodige punten pakken om weer mee te draaien om handhaving.
18:00 zal de wedstrijd beginnen en alle aanmoedigingen zijn van harte welkom en zeer hard nodig!!

Tot volgende week!

Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten