zondag 23 maart 2014

Wedstrijd 6: Toekomst 2 pakt eerste landelijke overwinning


Na de helft van de competitie kon de balans worden opgemaakt. De jongens van de Toekomst kunnen redelijk meekomen maar staan desondanks laatste. Echter moet gezegd worden dat de verschillen klein zijn in de spannende 3e divisie B poule. Twee teams steken boven de rest uit waarbij SKF 2 met overmacht kampioen gaat worden.

Vandaag kwam Hilversum 6 op bezoek. De jongens konden allemaal spelen want het eerste had een invaller nodig. Het verhaal van Jaap is inmiddels wel bekend en Tonnie speelde dit weekend een toernooi in Italië. Daardoor mocht Guido zijn debuut maken in de 2e divisie. Guido speelde verdienstelijk maar het niveau lag hem net te hoog.

Een gelukje voor de Toekomst was dat én André Louwen én Erwin Knecht niet in de opstelling stonden. Hilversum speelde vandaag namelijk met Robert de Bie, Duco Bruns en Danny Mol. Marten mocht vandaag starten tegen Danny. Gelukkig voor ons had Marten zijn super vorm weer te pakken. Hoewel Danny redelijk goed speelde, sloeg Marten werkelijk alles langs Danny heen. Met een overduidelijke 3-0 overwinning kwam hij weer naar de kant. Frank begon tegen Robert. Wij kenden deze speler niet en bij het begin van de wedstrijd bleek Robert te gaan verdedigen tegen Frank. Daardoor werd hij voor Frank een ideale tegenstander. Hoewel 2 games op 2 punten werden beslist had Frank geen moment het gevoel dat hij deze wedstrijd kon verliezen. Ook hij begon met een 3-0 overwinning. Tom startte tegen Duco. Deze speler speelde de uitwedstrijd ook mee. Duco speelt ook als verdediger en inmiddels is ook gebleken dat dit ook voor Tom, heerlijke spelers zijn. Ook Tom kwam met een 3-0 overwinning totaal niet in de problemen. Door een heldere ingeving van Marten, die al een voorgevoel had dat de 2 verdedigers van Hilversum zouden gaan dubbelen, gaf hij zijn dubbelplek over aan Frank. De wedstrijd van de 2 verdedigers tegen de 2 die graag tegen verdedigers spelen werd ook een eenvoudige prooi voor de Toekomst.  

Na de dubbel stoomden de jongens van de Toekomst door. Frank won relatief eenvoudig van Danny, Marten liet niets heel van Duco en Tom won tegen een verrassend aanvallende Robert. Daardoor was de eerste overwinning in de landelijke competitie een feit.  

Frank startte de laatste wedstrijd tegen Duco. Wederom een verdediger. Hoewel Frank niet te klagen had over geluks-ballen werd dit ook een eenvoudige overwinning. Daarna stokte de zegereeks. Tom speelde een moeilijke wedstrijd tegen Danny. Danny bleek goed tegen het spel van Tom te kunnen spelen en was in staat om Tom te dwingen tot fouten. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de 4e game met 16-14 gewonnen door Danny, ondanks meerdere gamepoints voor Tom. Marten zette vervolgens zijn spel door tegen Robert. Ook hij bleek vandaag niet in de problemen te komen en won eenvoudig. 

Door deze overwinning stijgt het 2e team van de Toekomst van plek 6 naar plek 3. Met nog 4 wedstrijden te spelen bestaat er een kans dat we van de 2 onderste plekken af kunnen blijven. Volgende week is de uitwedstrijd tegen ONI wederom van groot belang om lijfsbehoud te realiseren. Maar als het spel en de gezelligheid in het team zo blijft kunnen we wederom spreken van een fantastisch seizoen, ongeacht het eindresultaat.
Toekomst 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten