zaterdag 9 november 2013

Wedstrijd 8: Terug aan kop! Zou het dan toch...?!



Afgelopen vrijdag was alweer de eerste wedstrijd in de kampioenspoule van de hoofdklasse.
De eindstand van de reguliere competitie zorgde ervoor dat we dezelfde tegenstander hadden als vorige week, de nummer 3 in de stand, De Veluwe 2.
Wij stonden 2e in de stand met 1 punt achterstand op de nummer 1 Tafeltennis Zwolle 2.
De eerste wedstrijd van de kampioenspoule betekende dus dat de als 1e geplaatste Tafeltennis Zwolle 2 aantrad tegen de nummer 4 Entac 2, en wij dus tegen De Veluwe 2.

Voor de Veluwe traden Joost Keizer, Bas Wrekenhorst en Jarne Draaier aan en voor de Toekomst 2 traden Frank, Marten en Tom. Helaas moest Guido die als basisspeler stond ingepland verstek laten gaan door ziekte. Vorige week was de uitslag 5-5 waarbij Jarne niet meespeelde en Guido vlamde, dus kijken wat deze wedstrijd brengt.

Frank vroeg nog even aan Tom om een succes wensend smsje van Guido te ontcijferen die ge-incrypte bewoordingen gebruikt welke alleen in teamgenoot Tom’s woordenboekje voorkomt.
Toen Tom het smsje las en antwoordde „het is toch logisch!“ en met de ontcijfering kwam, waarbij Frank verbijsterd achterbleef, stapte hij over de omheining om de wedstrijd te beginnen…

De 1e wedstrijd ging net als vorige week tussen Joost en Tom.
De 1e game werd vrij overtuigend gewonnen door Joost. Daarna kwam Tom iets beter in zijn spel en won de 2 volgende games met 11-9.
Zoals wel vaker dit seizoen kwam het weer aan op een 5e game omdat Joost de 4e naar zich toe trok.
Tom aan het serveren tegen Joost
Tom kwam als een speer uit de startblokken en stond snel met 9-3 voor. Daarna kantelde de game doordat Tom wat inzakte en Joost juist beter ging spelen. Op 10-6 had Tom 4 matchpoints maar deze waren vandaag helaas niet aan hem besteed. Joost kwam terug tot 10-10 en won uiteindelijk met 14-12! Auw, die deed pijn!







Gelukkig vond Frank dat dit snel recht moest worden getrokken in de 2e wedstrijd tegen verdediger Jarne en met nieuwe fris ruikende rubbers op de plank sloeg hij Jarne alle kanten op en won eenvoudig met 3-0.

Frank aan het ontvangen tegen Jarne
Marten speelde de 3e wedstrijd tegen de altijd vechtende Bas. Marten speelde zeer geconcentreerd en slaat eigenlijk net iets te hard voor blokker Bas waardoor hij in 3 games de zege binnenhaalde.

Nu volgde het dubbel. Na de eerste 5 dubbels te hebben gewonnen dit seizoen kwam er een kleine kink in de spreekwoordelijke dubbelkabel en werden de laatste 2 verloren. Voor Marten en Tom zaak om de goede lijn weer op te pakken tegen Joost en Jarne.
De 1e game werd nog gewonnen door de Veluwe omdat er net iets te passief werd gespeeld door ons,  waardoor aanvaller Joost te makkelijk zijn spel in stelling kon brengen. Door de goede aanwijzingen van Frank werd er daana een stuk slimmer en actiever gespeeld door Marten en Tom en werd de 2 game gewonnen. Hierna hadden Marten en Tom het door en wonnen vrij eenvoudig de 2 volgende games waardoor de winst was behaald. 3-1 voorsprong na de teleurstelling van de 1e wedstrijd van Tom. Een sterk staaltje mentale weerbaarheid van de jongens!

Tijd voor een smsje van Guido.. die het nodig vond om Tom lekker te maken over de optredens tijdens de Voice. En ja, we komen er gewoon voor uit dat we dat leuk vinden! ;-))
Tom wilde nu snel naar huis om de kwaliteiten van met name Mitchell te beluisteren maar schijn bedroog, het werd nog een lange avond!

De 5e wedstrijd werd gespeeld tussen Frank en Joost. Ook dit werd een enerverende wedstrijd waarbij de kansen op en neer gingen. Er moet worden gezegd dat Frank zo nu en dan niet te klagen had over mazzelballen maar zoals mijn oude coach Frans Snijder altijd zei: „Geluk dwing je af!“
Het werd weer een 5e game waarbij Frank net als Tom eerder op voorsprong kwam, maar eer komt toe aan wie het verdiend, Joost toonde aan dat hij mentaal uit het goede hout is gesneden en kwam punt voor punt terug om ook deze wedstrijd te winnen met 2 punten verschil in de 5e.

Nu stonden we dus nog steeds 3-2 voor maar met een bittere bijsmaak van de 2 verloren wedstrijden.

Hierna moest Tom tegen Bas. Vorige week was dit een verschrikkelijk slooppartij over 5 games met lange rallies en er werd ook met afgrijzen naar uitgekeken door beide teams en spelers. Zoals al deed vermoeden deden Tom en Bas dit nog eens dunnetjes over. De eerste 4 games werden verdeeld en er kwam weer een 5e game aan te pas. Tom was hierin mentaal de sterkere en won met 11-7 in de 5e game. Pffff, was weer zwaar tegen Bas zoals altijd!

Marten speelde wedstrijd 6 tegen Jarne. Normaal denk je toch dat dit toch Martens kant op moet gaan met zijn spel tegen een verdediger maar Jarne had andere ideeen de speelde verdedigend erg sterk tegen de harde spinballen van Marten. Hierdoor werd Marten bij tijd en wijle erg gefrustreerd op zichzelf wat oa. leidde in een 2-1 achterstand in games.
Misschien het grote verschil met eerdere seizoenen is dat de jongens mentaal een grote stap hebben gemaakt. Waar misschien anders de wedstrijd verkeerd kon aflopen, tapte Marten in de 4e game uit een ander vatje en was ineens rustiger en geconcentreerder wat leidde tot opnieuw een 5e game.
Marten was zichtbaar nog steeds niet tevreden met het getoonde spel maar bleef knap rustig en won met grote vechtlust met 11-9 de 5e game tegen een sterk spelende Jarne. Dit tot grote opluchting van zijn teamgenoten en Marten zelf.

Een gaatje geslagen, 5-2 voor de Toekomst!

Marten aan het serveren (maar tegen wie?!)

 Inmiddels waren alle andere wedstrijden al afgelopen en zaten ze lekker te genieten van het goudgele vocht in de kantine.

Wedstrijd 8 ging tussen Frank en Bas. Ook dit werd een erg spannende wedstrijd dat op en neer ging. Het grootste probleem aan Frank zijn kant was de harde contra services van Bas wat Frank soms tot wanhoop dreef. De eerste 2 games ging tot 10-10 gelijk op, maar Frank toonde grote vechtlust om beide games uiteindelijk te winnen en op 2-0 te komen.
Vechtjas Bas was nog niet klaar en schreeuwde dat hij nog wel zin had in een 5e game. Frank vond van niet! ;-))
De 3e game ging net als de eerste 2 gelijk op tot 9-9 waarna Bas deze keer met 11-9 de game naar zich toe trok. Toen Bas ook nog in de 4e game een voorsprong nam leek de gewenste 5e game er toch te komen voor Bas. Opnieuw dacht Frank „ik dacht het niet!“
Frank kwam punt voor punt terug en nam zelfs een 10-7 voorsprong. Toen het 10-8 werd en Bas aan service kwam werd er een time-out genomen om te overleggen hoe Frank zich het beste kon instellen teggen de probleem van de dag, de contra-service van Bas!
Blijkbaar had deze time-out zijn uitwerking om Bas die ineens uit het niets kort backspin op Frank zijn forehand serveerde. Slechtste service die je tegen Frank kan doen en hij maakte ook gretig gebruik door de service in te flippen en de game en wedstrijd binnen te halen. Opnieuw een sterk staaltje van Frank in deze slopende wedstrijd.

Wedstrijd 9 ging tussen Marten en Joost. Net als vorige week lijkt Joost graag te spelen tegen Marten want wat Marten ook deed Joost had een antwoord. Door sterk spel won Joost in 3 games en haalde hij zijn 3e wedstrijd van de dag binnen.

De laatste wedstrijd ging tussen verdediger Jarne en gravelbijter Tom. Van te voren werd een lange en saaie wedstrijd verwacht tussen verdediger Jarne en Tom de ballenvanger, maar Tom kan aardig tegen verdedigers te spelen. Door tactisch sterk spel en won Tom gecontroleerd in 3 games.

Inmiddels is het half 1 en zit de wedstrijd erop en hebben we een goede 7-3 overwinning behaald. Na te hebben gehoord dat Entac 3 verrassend van Tafeltennis Zwolle 2 had gewonnen met 6-4, blijkt dat we de koppositie weer hebben herpakt. Het wordt nog een spannende ontknoping maar wat er ook gebeurd het is al een fantastisch seizoen!

Om ons heen werd er ook hard gestreden, een over de boording duikende Mirko, Mark Boot die de overwinning binnenhaald voor zijn teammaten Emmy en Sander. Veel blijdschap, inzet en soms wat frustaties van spelers waarbij de wedstrijd niet zo liep als gewenst. (ik zal geen namen noemen. ;-))

Nog dank aan onze zieke teammaat Guido voor de inspirerende woorden. Tenminste dat stond er volgens Tom. Marten en Frank houden het op half Swahili, half Ork…
Verder willen we nog de aanwezige spelersdames Bertine en Annemiek bedanken voor de aanmoedigingen en ook de aanwezige supporters olv. Gerrit en Ab.

Nog 2 wedstrijden te gaan!
Volgende week weer thuis tegen de gezellige jongens van Entac 3 die ons onze enige verliespartij hebben bezorgd tot heden dit seizoen, dus kijken wat we kunnen bewerkstelligen!

Toekomst 2 
 
p.s. verder willen we Tom erop wijzen dat hij nu al 2 wedstrijden achteréén de Zaanse-huisjes is vergeten, wat onacceptabel is. Nogmaals dit voorval kan verstrekkende gevolgen hebben!!!











 (All pictures made by Annemiek en Bertine) 

 
Het gouden dubbel (Marten en daarachter verstopt Tom)

Frank linkshandig?!

(Gangster) Tom

Marten en zijn handdoek





Geen opmerkingen:

Een reactie posten