zondag 22 maart 2015

Wedstrijd 5: Gelijkwaardig team bewijst zijn waarde

Tom Bleumink 
Na de 7-3 overwinning van vorige week tegen Blauw-wit, gingen de heren van de Toekomst 1 vol goede moed naar Hilversum. Een belangrijke wedstrijd, want dit team staat op de 2e plek en kan nog enigszins aansluiten bij de kampioensaspiraties van de Toekomst. Na 4 wedstrijden staan we 6 punten los op deze concurrent.

Eenmaal aangekomen in Hilversum was het duidelijk dat we het moesten gaan opnemen tegen: Tjarko Bosma, Pieter Salentijn en Robert vd Horst. Weer zat de opstelling niet tegen aangezien ze kopman Jan Dubelaar thuis hadden gelaten. Gerben mocht beginnen tegen Pieter. Gerben nam een 5-0 voorsprong in de eerste game maar kon dit niet vasthouden en verloor zo nog deze game. In het vervolg van de partij kon hij niet in de wedstrijd komen en het werd een snelle 3-0 nederlaag.

Tom Bleumink mocht het opnemen tegen Tjarko Bosma. Tom speelde een tactisch sterke wedstrijd met goede services, slimme plaatsballen en een uitstekende focus. Tjarko kon geen moment aanhaken bij Tom en hij zorgde met een 3-0 zege voor een 1-1 tussenstand.
 
Frank Bruggeman vs Robert vd Horst
Frank die op het laatste moment toch moest spelen, omdat Marten niet fit was, begon tegen Robert vd Horst. Frank die een beetje vermoeid was, omdat hij nogal een drukke week achter de rug had begon scherp tegen een aanvallend ingestelde Robert. Van vermoeidheid was bij Frank niks te merken met goed blokwerk en overnames aan tafel stuurde hij Robert met 3-0 naar de kant.

Vooraf werd afgesproken dat Tom het maar eens met Gerben moest proberen in de dubbel, maar aangezien Gerben nog weinig had raakgeslagen vonden we het toch maar verstandig om het vertrouwde dubbel Frank en Tom in te zetten. Gerben was het hier volkomen mee eens. Dit bleek een goede keuze want Frank en Tom misten bijna geen bal en ook hier werd een zeer snelle 3-0 overwinning geboekt. Een 3-1 voorsprong na iets meer dan een uur spelen.

Gerben mocht het vervolgens opnemen tegen Tjarko. Beiden mannen hadden op dit moment nog niet hun beste spel laten zien. Gerben die de 1e game nog won zag Tjarko steeds iets beter in de wedstrijd komen met als gevolg een 3-1 nederlaag.
Gerben Otten vs Tjarko Bosma
Tijd voor Frank om aan te treden tegen Pieter. Frank speelde ook nu weer een goede wedstrijd en gaf Pieter niet veel mogelijkheden om zijn bijnaam (backhand-boem) eer aan te doen. Een goed geconcentreerde Frank zetten de Toekomst op een 4-2 voorsprong.

Tom had inmiddels zijn trainingspak weer uitgedaan en moest spelen tegen Robert. Tom die zijn focus al snel te pakken dreef Robert tot wanhoop. Robert was bang dat als dit zo doorging hij aan het zuurstof moest. Tom die werkelijk alles weer terug bracht, kwam vrij snel op een 2-0 voorsprong. Robert gaf zich echter niet zomaar gewonnen en gooide al zijn energie nog eens in de wedstrijd en hij won dan ook verdient de 3e game. Na een 8-3 achterstand rechtte Tom zijn pijnlijke rug en gaf nog maar eens vol gas om toch nog de game binnen te halen. Dit lukte met een 14-12 overwinning wat een 5-2 voorsprong betekende. Gaat lekker!

In de 8e wedstrijd namen Frank en Tjarko plaats en in het centre court. Tjarko begon steeds beter te spelen naarmate de middag vorderde. Helaas voor Frank die vocht voor wat hij waard was ging deze wedstrijd naar Hilversum. 5-3.

Gerben mocht het gaan opnemen tegen Robert. Gezien het spel van Robert lagen hier zeker kansen. De 1e game ging dankzij een furieuze start naar Gerben. Hij kon dit echter niet volhouden en maakte op belangrijke momenten in de game verkeerde keuzes. Dit betekende een 3-1 nederlaag en sinds een hele tijd in de 3e divisie 3 verliespotten voor Gerben. 5-4

Tom mocht in de laatste wedstrijd proberen om een overwinning uit het vuur te slepen tegen Pieter. Hij herinnerde zijn teamgenoten er nog maar eens aan dat hij bijna nooit 3 partijen wint op dit niveau. Na 2 goede games van Tom en 2 goede games van Pieter moest de 5e set de beslissing gaan brengen. Coach Marten en Gerben besloten om nog even extra fanatiek te supporteren hopende om zo Tom te kunnen helpen in deze game. Tom bewees dit helemaal niet nodig te hebben want hij ging als een speer van start. Tom kwam snel op een 10-3 voorsprong en dit werd ook niet meer wegegeven, met 11-6 werd de game en daarmee de 6-4 overwinning binnengehaald.
Tom Bleumink vs Pieter Salentijn
 Al met al een prima uitslag voor de heren van de Toekomst zeker gezien het feit dat Gerben met een off-day niet kon bij dragen een deze overwinning! Er nog een hele tijd nagezeten bij het altijd drukke en gezellige Hilversum (7 landelijke teams!!) En Gerben werd nog een aantal eraan herinnert dat hij niks had gewonnen. Dat hij dit echter snel was vergeten bleek wel toen we in de vrachtwagen van Marten terugreden en alle liedjes die voorbij kwamen keihard werden meegezongen door Frank en Gerben die heerlijk languit achterin de vrachtwagen zaten.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Avanti. De vorige keer werd een 9-1 overwinning behaald. Team 1 zal er alles aan doen dit mooie resultaat nog eens te behalen. Zij kunnen hier natuurlijk alle support bij gebruiken en we hopen dan ook op veel supporters. Aanvang van de wedstrijd is 16:00 uur. Tot zaterdag!!

Groetjes,
Toekomst 1
(Gerben Otten, Tom Bleumink, Marten Adolfsen en Frank Bruggeman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten