zondag 29 maart 2015

Wedstrijd 6: De Toekomst 1 – Avanti 3: REVENGE OF THE OTTENCHAROV!!!!

Gerben Ottencharov
Jaja, lieve medemensen, supporters en tafeltennisvrienden… Het is eindelijk weer zover!
Waar jullie natuurlijk rijkhalsend naar uit hebben gekeken de hele week… het wedstrijdverslag van De Toekomst 1… ;-)

In de eerste wedstrijd van de terugronde, mocht de Toekomst 1 het thuis proberen om de kampioensaspiraties verder vorm te geven tegen de jongens van Avanti 3.
Op volgorde van spelen, kwamen de vriendelijke jongens Bart van Zijp, Vincent Swarts en Bart Noordhoek het tegen ons opnemen.
Voor de Toekomst 1 gunden we Frank zijn eerste rustweek, want laten eerlijk zijn, de jaartjes beginnen te tellen! J

Marten Adolfsen, alias M.A. Long, alias de spinmachine uit Lochem begon voor de Toekomst 1 na een eerlijk potje app-dobbelen voor de opstelling.
(voor de ge-interesseerden, Gerben en Tom gooiden 16 en Marten 13 ;-))

Marten speelde tegen Bart 1 en het werd meteen een zware pot tegen deze sterk speelde tegenstander.
Bart zette Marten constant onder druk waardoor Marten zelf niet aan zijn signature spinspel toekwam. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waar een 5e set aan te pas moest komen.
Bart nam meteen een voorsprong met vooral harde aanvallen en Marten stond snel met 8-4 achter. Marten weet alleen niet snel van opgeven en met grote vechtlust kwam hij ineens op matchpoint bij 10-9. Helaas was Bart nog niet klaar en met 3 goede punten kon hij met het kleinste verschil de 1-0 opschrijven voor Avanti.

Gerben alias Gerben Ottencharov alias De Snelste Backhand uit het Verre Oosten, sprong daarna over de ballustrade met stoom uit zijn oren om de off-day van vorige week weg te poetsen!
Vincent was het eerste slachtoffer die onder de dadendrang van Gerben werd bedolven. De eerste 2 games werden nog verdeeld maar daarna beukte Gerben zijn onnavolgbare backhand genadeloos op tafel en er was geen houden meer aan voor de dappere Vincent en al snel stond de 1-1 op het scorebord.
Tom Bleumink vs Bart Noordhoek
Tom alias Bleum si Yuk alias Jun Mizutommie alias Opa ging daarna aan het werk, met looprek en al, tegen Bart Noordhoek.
In de 1e game had Tom vooral veel problemen met de af en toe lastige service van Bart 2 en de 1e game werd dik verloren. In de 2e game kwam Tom in zijn spel en won deze overtuigend. De 3e game werd een strijd. Bart zette Tom goed onder druk die nog niet zijn bekende vastheid had. Het werd 10-10 en Tom wist daarna met vechtlust de 3e game voor zich te beslissen. Dat bleek de beslissing in de wedstrijd, want Tom liet niet meer los en won makkelijk de 4e gane. 2-1.

Frank kon toch niet blijven zitten en trok zijn trainingspak uit. Zijn teamgenoten keken verbaasd, maar zijn alterego Frankie Jike alias Frank „de Blokkendoos“ Bruggeman had zijn lichaam al overgenomen. Met een gevulde blauwe bidon mocht Tom aan Frank zijn zijde assisteren, maar hij was meer af en toe aanwezig.
Frank nam de hele dubbelwedstrijd over tegen Bart 1 en Vincent en Tom mocht af en toe een balletje terugslaan maar meer was het niet. Blijkbaar had Frank toch niet zo’n zin om te pingpongen was na 3 snelle games vond hij het wel leuk geweest. 3-1.


Gerben moest daarna, 4-1! Klaar… ;-)
Ja, wat moet ik dan zeggen?!? Gerben was helemaal in de zone tegen Bart 1 en knalde alles af wat er op zijn pad kwam. Een makkelijke en briljante 3-0 tot gevolg.

Marten speelde daarna tegen Bart 2 en begon naarmate de avond vorderde beter te spelen. De eerste 2 games werden verdeeld, maar daarna begon Marten meer en meer zijn machtige forehand in stelling te brengen waar al vele liederen over zijn gezongen. Bart 2 speelde goed. In de 4e was het nog spannend maar de dadendrang van Marten was te groot voor Bart en Marten won met 11-9 om de stand op 5-1 te zetten.

Hij gaat weer lekker!

Tom speelde de volgende wedstrijd tegen Vincent en hij werd met de minuut vaster. Vincent speelde slim met geplaatste spinballen maar miste de scorende bal om de punten af te maken. Tom speelde super gefocust en met bekeken spel wist hij Vincent in genoeg foutjes te dwingen om de wedstrijd in 3 games na zich toe te trekken.

Gerben speelde zijn laatste wedstrijd tegen Bart 2. Even konden we hem niet vinden maar toen we omhoog keken zagen dat hij een shaggie aan het roken was op een grote roze wolk. Na de eerste 2 games was het shaggie op en kwam hij even naar beneden om te checken hoe het op aarde was.
Bart was op aarde goed aan het meespelen en toen Gerben eenmaal terug was, haakte hij aan en won knap de 3e game met 11-8. In de 4e game ging het lang gelijk op tot 13-13. Toen zei Gerben „de mazzel aardvolk!“ ik ga nog even naar mijn wolkje en met 2 weergaloze ballen won hij de wedstrijd en zijn 3e van de dag om vorige week helemaal in het verleden te laten.

Mocht jullie hem trouwens nog even zien langdrijven op zijn wolkje, zeg dan even dat hij volgende week ook moet spelen.
Geweldige pot tafeltennis deze zaterdag van de „Ottencharov“ en een genot om te aanschouwen.

Na wat waanzinnige ballen van vooral Ottencharov was het de beurt aan Mizutommie en Bart 1 om een WAANZINNIGE wedstrijd te spelen. Het spel van onze Tom is alom bekend en Bart 1 liet zien dat hij constant en consequent kon blijven aanvallen. De ene rally was nog langer en mooier dan de andere. De twee waren in evenwicht en een 5e game moest de beslissing gaan brengen…….

Mizutommie vs Bart van Zijp
Zoals Gerben goed constateerde “Het tafeltennis overwint in deze wedstrijd“. Ook in de 5e game gingen de twee door met onvoorstelbare rallies te spelen en zowel de toeschouwers in de zaal als in de kantine hadden een grote grijns op hun gezicht en klapten hun handjes rood van de rallies de nauwelijks onder de 20 balwisselingen kwamen. Mizutommie liet zijn vechtlust zien en pakte hier en daar kleine slimme puntjes wat vooral het verschil maakte. 11-7 voor Tom in deze spannende 5e game en de spelers konden beide aan de zuurstof.

Marten speelde de laatste wedstrijd van de dag tegen Vincent. Zoals eerder gezegd startte Marten stroef deze dag maar hij werd beter en beter met als climax zijn 3e wedstrijd. Hij speelde weer helemaal zijn eigen spel en was simpelweg te goed voor Vinent. Met 11-5, 11-8 en 11-5 gaf hij Vincent geen illusie dat er wat te halen viel.
Een sterk staaltje mentale weerbaarheid van onze Benjamin. Ook als het niet 100% gaat, laat Marten zien dat hij zich hier overheen kan zetten met grote strijdlust.

9-1, hatseflats!!!

En heerlijke 6e overwinning van het seizoen en het kampioenschap komt met de week dichterbij.
Vooral na het bericht dat de enige concurrent om het kampioenschap, Hilversum, met “slechts“ 6-4 had gewonnen waardoor we nu 11 punten los staan op de nummer 2!

Volgende week moeten we een flink stukje fietsen naar Enkhuizen. Gerben is al onderweg op zijn wolkje heb ik inmiddels begrepen…
Stede Broec is dan onze tegenstander en we hopen daar weer een mooie uitslag neer te zetten.

Nog de hartelijk dank aan de supporters voor de aanmoedigingen (een behoorlijk gevulde kantine!!) en nog een extra bedankje aan de lieve jeugdleden die voor ons wilden tellen. Dankjewel!!

Groetjes.
De Toekomst 1: Frank, Gerben, Marten en Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten