zondag 5 april 2015

Toekomst wint zonder kopman Bleumink met 10-0!

Daar bereikte ons vrijdag het trieste bericht dat kopman Bleumink zich niet bij het gezelschap van het eerste herenteam van De Toekomst zou voegen. Tom was geveld door de griep. Een aderlating voor het team dat dus zonder kopman af moest reizen naar Stede Broec. In plaats van de normaal uren lange ritten op de snelweg werd er ditmaal gekozen om door de prachtige natuur van de Veluwe te reizen.  Alsof dat nog niet genoeg was werd er ook nog over een dijk van 25 kilometer meegenomen om uiteindelijk aan te komen in Stede Broec. In deze rit nam chauffeur Gerben de taak van opa Tom over door Frank en Marten er constant op te wijzen dat ze wel goed naar buiten moesten kijken om de prachtige natuur te aanschouwen. Dit was een duidelijke sollicitatie  om de functie van opa Tom over te nemen, terwijl die functie natuurlijk allang vergeven is. Maargoed, dan de wedstrijd.

De opstellingen bij beide teams waren gelijk aan de thuiswedstrijd. De Toekomst trad aan met Frank, Marten en Gerben terwijl Stede Broec wederom aantrad zonder hun kopman Onno Stavenuiter. Nordin, Ronald en Arthur speelden daarentegen wel. Frank begon tegen een sterke Nordin. De eerste game werd kansloos verloren waarna Frank de regie overnam en afgetekend won. Ook Marten begon met wat opstartprobleempjes maar pakte uiteindelijk vrij eenvoudig de zege op Ronald. Gerben die de heenwedstrijd nog vrij kansloos verloor van Arthur had duidelijk zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en speelde Arthur in de eerste 2 games van het kastje naar de muur. Arthur stribbelde in de 3e game nog even wat tegen  maar Gerben won ook afgetekend met 3-1. In het dubbel werd Frank dit keer overgeslagen waardoor Marten en Gerben voor het eerst samen zouden gaan dubbelen. Het zag er wat onwennig uit maar in deze wedstrijd kwam de Toekomst totaal niet in de problemen waardoor een 0-4 voorsprong een feit was.

In de 5e wedstrijd kwam Frank in de problemen door z’n eigen service. Alle ballen die te lang waren werden snoeihard ingezoeft door een goed spelende Ronald. In de laatste 2 games kon Frank zich onder de druk uitspelen en won in de 5e set met 11-2. Gerben liet vervolgens zien zijn oude niveau volledig terug te hebben en speelde bij vlagen waanzinnig. Nordin werd hier de dupe van en was kansloos tegen Gerben. In de wedstrijd van Marten kwam de Toekomst voor het eerst van de dag echt in de problemen. Arthur speelde erg goed en Marten kwam moeilijk onder de druk vandaan. Echter speelt Marten ook een uitstekend seizoen en bleef toch knap bij. Waar Arthur ver voorstond in de 4e game kon Marten de achterstand nog knap goedmaken en haalde de 5e game. Daar ging het gelijk op tot en met 7-7 waarna Marten met goede punten afstand nam en de partij knap naar zich toe trok. Een knap staaltje mentale weerbaarheid en een 0-7 voorsprong.

Gerben liet in zijn laatste partij weer even zien hoe lekker hij de laatste 2 wedstrijden staat de spelen en miste weer weinig. Ook tegen Ronald kwam hij niet echt in de problemen en pakte daardoor zijn 3e hattrick van het seizoen. Frank moest de laatste wedstrijd spelen tegen een vermoeide Arthur terwijl Frank nog heerlijk stond te spelen. In de laatste game kwam Arthur nog  even terug maar Frank trok de game toch met 11-9 naar zich toe. Marten moest de laatste wedstrijd nog tegen Nordin. Marten hield zijn hoofd er goed bij en speelde Nordin helemaal zoek in de eerste 2 games. Nordin besloot de 3e game alles of niets te spelen en dit leek goed uit te pakken maar uiteindelijk trok Marten alsnog aan het langste eind waardoor een 0-10 overwinning op het scorebord stond.

De eerste 10-0 overwinning op landelijk niveau voor de Toekomst 1 waardoor de voorsprong op Hilversum inmiddels is opgelopen tot 15 punten. Het enige wat de Toekomst nog moet doen is de competitie gefocust uitspelen, maar laten we eerlijk zijn, dit kunnen we nooit meer weggeven. Volgende week de laatste uitwedstrijd van het seizoen naar Enschede waar het ongetwijfeld weer een gezellige avond zal worden met hopelijk kopman Bleumink weer van de partij. Tot volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten