zondag 12 april 2015

Wedstrijdverslag speelweek 8: Entac 2 – De Toekomst 1

Dubbel Tom en Gerben
 De 8e speelweek alweer voor de Toekomst 1 op weg naar het kampioenschap. Wat gaat een seizoen toch altijd snel!

Deze keer mochten we het opnemen tegen onze bekende afdelingsgenoten uit Enschede, Entac 2.
Bij Entac 2 traden deze keer Michel Offringa, Mark van Stralen en Jerfy Schmitz aan. Voor de Toekomst 1 had Marten een vrij dagje en speelden Frank, Tom en Gerben.

Ondanks dat Marten niet speelde, gaf hij vrijwillig aan wel te willen rijden en coachen en om na de wedstrijd de jongens van massages te voorzien en de was te doen.

We verzinnen er nog wel wat bij voor de zondag Marten… ;-) maar wat een toppert is het toch.
 
Frank vs. Michel
Frank mocht het spits afbijten tegen Michel. De wedstrijd begon wat stroef aan beide kanten en eerste 2 games werden eerlijk verdeeld. Hoe langer de wedstrijd duurde, des te vaster werd Michel en daarin tegen kwam Frank maar niet lekker in zijn spel. Het werd meteen een grote strijd maar hoe hard Frank ook probeerde, Michel was gewoon te vast vandaag en won met 11-7 in de 5e game.

Tom mocht het daarna proberen tegen Mark. Tom speelde erg degelijk en gefocust en won de eerste 2 games overtuigend. In de 3e game kwam Mark wat beter in zijn spel en nam een grote voorsprong. Met veel vechtlust kwam Tom sterk terug en won alsnog de 3e game met 13-11 en zo de wedstrijd.

Gerben tegen Jerfy. Gerben heeft de laatste weken zijn vorm weer gevonden en staat geweldig te ballen. Hier had Jerfy in de 1e game lak aan en speelde erg sterk. Gerben kon ondanks net de 1e game wegpeuteren voor de neus van Jerfy met 13-11. Daarna nam Gerben de totale regie in handen met soms zijn onnavolgbare backhands en won de 2e en 3e game met overtuigende cijfers.
2-1, eerste voorsprong te pakken.
 
Gerben vs. Jerfy
Daarna moest toch maar gebeuren waar we het al weken over hadden, Gerben en Tom gingen maar eens voor het eerst met elkaar dubbelen. En het werd een geweldige partij, ze gingen als een ge-oliede machine..
NIET!!! ;-)
Niet verbassingwekkend ging het een beetje stroef, gezien Tom links is en Gerben rechts. Dit kost toch meestal een paar wedstrijden samen door de looppatronen die hierdoor anders zijn.
Al met al ging het misschien nog beter dan verwacht en zijn Gerben en Tom niet echt met de benen in de knoop geraakt.
De 1e game ging met goed spel soepel naar de Toekomst die in 2e game ook een voorsprong nam. Daarna kwam de slop erin en slopen er vele fouten in het spel. Michel en Mark namen de wedstrijd daarna in handen en wonnen de 2e game alsnog en de 3e game eenvoudig. Gerben en Tom zetten het maar op een knokken, want speltechnisch liep het niet meer en wonnen met veel pijn en moeite de 4e game met 12-10 waardoor de 5e game de beslissing moest brengen. Ook hierin lukte het maar niet om de punten te scoren en op 10-9 kwam Entac 2 op matchpoint. Deze werd via een mooie rally weggewerkt, waarna Gerben en Tom doordrukten en alsnog de wedstrijd wonnen met 12-10.

Frank mocht daarna aantreden tegen Mark. Frankie die zijn dag niet helemaal had vandaag, begon weer stroef en verloor de 1e game vrij kansloos, ook door goed spel van Mark. Tekenend voor dit seizoen, kunnen we dan wel de knop omzetten naar vechten als het dan niet lekker gaat en dat is precies wat Frank deed. Hij bleef heel rustig en bleef proberen en proberen totdat hij Mark eindelijk in 4 spannende games op de knieen kreeg. Erg knap staaltje wilskracht van onze blokkendoos.

Op de helft stonden we dus met 4-1 voor, dat gaat weer de goede kant op. J

Gerben mocht het daarna opnemen tegen oud teamgenoot van weleer, Michel. Gerben zat nog steeds goed in de flow met goed geconcenteerd tafeltennis en eigenlijk was vanaf het begin duidelijk wie er ging winnen.
Overtuigend won Gerben in 3 snelle games om alweer zijn 2e van de dag bij te schrijven.

Tom mocht daarna tegen Jerfy. Jerfy begon erg sterk, waarbij Tom even zijn spel kwijt was en te passief speelde. Jerfy maakte hier gretig gebruik van en won de 1e game. Daarna speelde Tom iets agressiever met meer variatie waardoor Jerfy net in iets te veel fouten werd gedwongen. De volgende 3e games was Tom dan ook telkens net iets scherper en vaster waardoor hij met 3-1 de wedstrijd won.

6-1 en de 8e overwinning van dit droomseizoen was alweer binnen.
 
Tom vs. Jerfy
Gerben speelde zijn laatste wedstrijd van de dag tegen Mark. Gerben’s spel ging net even wat stroever wat ook mede te danken was aan het goede spel van Mark die goed het snelle spel van Gerben kon bijbenen.
In misschien wel de mooiste wedstrijd van de dag ging het op en neer met soms geweldige en snelle slagenwisselingen. Na de eerste 4 games onderling te hebben verdeeld, moest de 5e uitslag brengen. Hierin nam Mark de regie en kwam bij 10-6 op matchpoints. Gerben wist van geen ophouden en met veel strijd en klasse kwam hij terug tot 10-10 en bij 11-10 zelfs op matchpoint. Helaas was Mark ook nog niet klaar en kon net de wedstrijd uit het vuur slepen met 13-11 en zo Entac het 2e puntje bezorgen. Prachtige en spannende pot tafeltennis van de jongens!

Frank ging daarna weer aan de slag tegen Jerfy. Jerfy die de hele dag al goed speelde pakte snel een 1-0 voorsprong. Frank begon daarna beter en beter te spelen en won met af en toe zijn geweldige  blok en overspinballen de 2e en 3e game. Maar in opnieuw een erg aantrekkelijk en spannende wedstrijd om te zien, schroefde Jerfy zijn niveau omhoog en miste daarna praktisch geen bal meer. Wat Frank ook probeerde, Jerfy had een antwoord en won dan ook verdiend deze wedstrijd om de stand op 6-3 te brengen.

Het slotakkoord was aan Tom en Michel. De 1e game ging duidelijk naar Michel die totaal geen last had van de service van Tom en hem meteen naar achter drukte met pressie vol spel. Tom speelde mat en veel te passief en Michel won dan ook de 1e game eenvoudig. Na de game printte coach van de dag Marten Tom in dat hij in ieder geval de eerste 2 ballen moest aanpakken en druk te zetten. Dit bleek Tom te kunnen vertalen op tafel en bleek een superaanwijzing, want daarna begon Tom beter en beter te spelen en toen Tom eenmaal een lange rallie won, was het beest los zoals wel vaker het geval is dan en de knokmachine liep op volle toeren. Michel sputterde nog even tegen in de 4e game, want Michel speelde ook goed, maar Tom zou deze wedstrijd koste wat het kost winnen en dat gebeurde ook.

Mizutommie of Bleum Si Yuk
Eindstand 7-3.

Een wedstrijd met tijd en wijle een goed niveau van beide kanten waarbij denk ik 7-3 een goede afspiegeling was van wedstrijd.

De grootste verrassing van de dag kwam na de wedstrijd in de kantine, toen Tom uit het niets een drankje MET alcohol bestelde. Zijn teamgenoten van al een aantal jaren inmiddels hadden dit nog nooit gezien en dachten dat het een geintje was, maar Tom kletste de bacardi-cola in één beuk weg.
Je had de verbaasde gezichten moeten zien.

Het bewijs
Volgens Tom heeft dit alles te maken met volgende week en moest hij vast wennen aan de alcohol, want volgende week moet het gebeuren.

Na te hebben vernomen dat de nummer 2 in de stand Hilversum, met 5-5 gelijk had gespeeld, is de voorsprong opgelopen tot 17 punten en hebben we aan 4 punten genoeg om al in de 9e en voorlaatste competitieronde kampioen te worden.
Het affiche’je kan niet beter, want we spelen dan ook nog eens een thuiswedstrijd en ook nog eens tegen de oude makkers uit Almelo, Blauw-Wit 1.

Dus iedereen die van een leuk potje tafeltennis houdt en ons een warm hart toe draagt, komt allen kijken en ons aanmoedigen zodat we hopelijk de benodigde 4 punten kunnen bemachtigen.  
Het wordt ongetwijfeld een gezellig feestje in de Jan Wissink hal.

Verder last but not least, de hartelijke dank aan Niel Otten. Broer van, vriend van Team 1 en binnenkort ook mede-kampioenuh met zijn eigen team Rijssen 1, voor de aanmoedingen en gezelligheid.

Tot zaterdag 18 april, aanvang 16.00 uur!!! Wil je toch niet missen? J

Sportieve groetjes,

De Toekomst 1 (Frank, Gerben, Marten en Tom)
Altijd klaar voor een pose die Mark van Stralen

Broertjes Otten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten