zondag 26 april 2015

Wedstrijdverslag week 10: De Toekomst 1 – Hilversum 5 „Aan al het moois komt een einde“


Fantastische support van de jeugd
Laatste wedstrijd van het seizoen alweer en wat een seizoen is het geweest!
Vorig week al voortijdig het kampioenschap binnengehaald en als toetje mochten we nog aantreden tegen de nummer 2, Hilversum 5.

Van te voren probeerden we ergens motivatie vandaan te halen voor deze wedstrijd gezien we alles hebben gegeven dit seizoen en de buit was al binnen.
Maar er was genoeg om voor te strijden. Alle wedstrijden winnen dit seizoen, Gerben die zijn offday in de uitwedstrijd tegen Hilversum wou wegpoetsen en Tom zijn offday van vorige week.

Toen we eenmaal richting het begin van de wedstrijd kwamen stroomde de zaal vol met bijna alle jeugdleden die ons deze laatste wedstrijd kwamen aanmoedigen en wilden feliciteren, dus als dat niet genoeg motivatie is om er nog een mooie wedstrijd uit te slepen, kunnen we beter stoppen.

Gezien Frank de hele zaterdag moest werken (iemand moet de barrekening betalen;-)), was het de taak aan Gerben, Marten en Tom om deze laatste wedstrijd nogmaals alles uit de kast te halen.
Tegenstander Hilversum 5 kwam op volle oorlogssterkte met Pieter Salentijn, Jan Dubelaar en Tjarko Bosma, dus dat kon wel eens een mooie wedstrijd worden.

Gerben bood zichzelf aan om te beginnen en dat deed hij tegen Pieter. Het werd een spannende wedstrijd met goed tafeltennis van beide kanten. De eerste 2 games werden verdeeld met 11-13 en 12-10. Daarna nam Gerben het heft meer en meer in handen om zijn eerste revanchepunt binnen te halen en met 2x 11-8 sleepte hij de wedstrijd binnen.

Daarna mocht kopman Marten zijn superseizoen verder glans proberen te geven tegen de sterke Jan Dubelaar. Marten ging furieus van start en binnen no-time stond hij met 8-4 voor. Jan herpakte zich knap en kwam punt voor punt dichterbij totdat het 10-10 werd. De game ging nog even door en het werd nagelbijten aan de kant. Aan het einde won Jan de game met 17-15 en dit bleek net het zetje wat Jan nodig had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Marten knokte zoals altijd voor wat hij waard was, maar vooral de service van Jan gaf Marten teveel onzekerheid en Jan won dan ook met 11-7 en 11-8 de wedstrijd.

Tom vs Tjarko
Tom tegen Tjarko in wedstrijd 3. Tom die toch een tikje had gekregen door de off-day van vorig week, was wat onzeker over zijn vorm, maar toen de wedstrijd eenmaal begon, leek het weer vanouds. Tjarko heeft een lastige service, maar omdat Tom links is, leek Tom er wat minder last van te hebben dan de anderen. Tom won de eerste game overtuigend. In de 2e game begon Tjarko sterk en Tom wat minder en Tjarko won deze dan ook eenvoudig. Daarna was Tom weer bij de les en met slim en bekeken spel kon hij Tjarko in genoeg fouten dwingen om in 4 games de overwinning te pakken.
Daarna weer het tijd voor het dubbel. Marten die de hele week ziekjes was, liet het over aan Gerben en Tom. Ze hadden 1x eerder samen gedubbeld en dat ging op zijn minst gezegd vrij stroef al werd er toen wel gewonnen. Tegen Pieter en Jan ging het nu een stuk beter en werden er vooral veel minder fouten gemaakt. Vanaf het begin hadden Gerben en Tom het heft in handen en dat werd ook niet meer weggeven wat resulteerde in een 3-0 overwinning.
De dubbel
Ondertussen waren de jeugdleden erg druk bezig in de kantine en wat bleek, ze hadden een prachtig spandoek gemaakt om ons te feliciteren met het kampioenschap. De jongens waren erg verrast door deze spontane actie en vonden dit dan ook geweldig. De wedstrijd werd even stilgelegd om het spandoek op te hangen en een paar foto’s te maken van de jongens van Team 1 samen met de toppers van de jeugd.
Wat een schatjes!!!
De jongens van Hilversum vonden de onderbreking ook geen probleem en hielpen zelfs mee om een paar foto’s te maken.Daarna toch maar weer verder met de wedstrijd. Marten tegen Pieter. Marten begon beter en beter te spelen en Pieter was in deze wedstrijd het onvrijwillige slachtoffer van zijn dadendrang. Met weergaloze aanvallen werd Pieter in de verdediging gedrongen en Marten won vlotjes in 3 games.

Halverwege 4-1 voor.

Gerben daarna tegen Tjarko. Dit werd een prachtige wedstrijd van soms een zeer hoog niveau. De hele wedstrijd ging gelijk op, maar Tjarko kon net een paar gratis puntjes afdwingen met zijn service wat het verschil maakte en in 4 spannende games zorgde hij voor het 2e punt voor Hilversum.

Toen kwamen de jeugdleden weer de zaal binnen want ze hadden ook nog een cadeautje voor de jongens. Wat een mazzelaars zijn het ook! Alle spelers van het team kregen een prachtige gepersonaliseerde bidon waarvoor nogmaals dank. Daarna kregen de jeugdleden welverdiend lekkere patatjes met iets erbij. Al met al een hele leuke en gezellige dag voor iedereen.

Weer even verder met de wedstrijd…

Tom mocht daarna tegen Jan en aan Jan was te merken dat hij niet veel vertrouwen had dat hij iets kon inbrengen tegen het spel van Tom. Tom maakte hier gretig gebruik van en won in 3 games.
Nog allemaal 1 wedstrijd en dan zit het seizoen erop. En het werden ook meteen een beste en spannendste van de dag.
Tom vs. Jan
Marten als eerste tegen Tjarko. Tjarko zette Marten vanaf het begin meteen onder druk met goede services en spinballen en kwam met 2-0 in games voor. Het zag er niet goed uit voor Marten, maar zoals wel vaker dit seizoen liet Marten zien wat voor een knokker hij is en boog langzaam de wedstrijd om. Met 11-7 en 11-9 dwong hij een 5 game af en toen was hij helemaal los. De ene forehand spinbal na de andere vloog langs Tjarko die erg sportief zijn waardering toonde voor Marten zijn spel en met 11-3 stoomde Marten naar de winst.

Tom mocht daarna tegen Pieter. Zoals de uitwedstrijd in Hilversum ging het deze keer weer erg gelijk op. Elke game werd zwaar bevochten maar Tom zou hoe dan ook deze wedstrijd winnen en alle wilskracht en laatste onsje energie werd er dan ook uitgeperst. Met 2x 11-9 in de 3e en 4e game had hij net de overhand om zijn hattrick te voltooien en de kater van vorige week definitief weg te poetsen.

Aan Gerben de eer om het seizoen af te sluiten tegen Jan. Het werd een prachtige wedstrijd waarbij het over en weer ging en beide spelers het seizoen positief wilde afsluiten. Het werd een 5e game en Gerben liet nog maar eens zien tot wat hij in staat is. Met onnavolgbare forehands en backhands werd Jan bijna tot toeschouwer gedegradeerd en hij nam dit ook sportief op en had de complimenten voor het getoonde spel van Gerben. Met 11-4 liet Gerben er geen twijfel over bestaan dat hij deze wedstrijd wou winnen. Het pakte hiermee ook zijn revanche voor de uitwedstrijd met 2 enkelspel overwinningen en het dubbel.

Zelfs oud-teamgenoot Joni komt kijken
Toen zat het seizoen erop! Met 80 punten uit 10 wedstrijden en aan het eind een ongelofelijke 26 punten voorsprong op de nummer 2, kan dit seizoen alleen maar in de boeken als fantastisch. En dat te bedenken dan het team pas een jaar geleden voor het eerst acteerde op landelijk niveau!
Volgend seizoen naar de 2e divisie en maar eens kijken wat we kunnen bewerkstelligen.

Er zijn teveel mensen om te bedanken die dit seizoen onvergetelijk hebben gemaakt voor ons. Van de jeugdleden tot de vaste supporters, van harte bedankt!!!

Hopelijk tot volgend seizoen waar we alle hulp kunnen gebruiken.
Nogmaals de hartelijke dank aan de jeugdleden en jeugdcommissie die deze laatste dag onvergetelijk voor ons hebben gemaakt!

Groetjes van KAMPIOENENTEAM De Toekomst 1. (Frank, Gerben, Marten en Tom)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten