maandag 20 april 2015

Wedstrijd 9: KAMPIOENEEE!!!


Zelfs als je KAMPIOEN wordt, moet er nog een fatsoenlijk verslag worden geschreven. Dus alvast excuses als het woordje KAMPIOENEE je af en toe om de oren vliegt!

De 9e wedstrijd van het seizoen. De kans om het seizoen in de voorlaatste wedstrijd te gaan beslissen. 4 punten waren nodig om het kampioenschap veilig te stellen los van de uitslag van de nummer 2 Hilversum. We mochten het sprookje waar gaan maken tegen de oude club van Gerben, Blauw-Wit. Voor Blauw-Wit speelden: Jos Reuvekamp, Ronnie Gierveld en Erik Pijper. 16:00 uur, de kantine begint vol te stromen met alle trouwe supporters die ons naar KAMPIOENEE-schap gaan klappen. Het was het begin van een aantal spannende wedstrijden!

Frank “the wonderwall” Bruggeman mocht de wedstrijd aftrappen tegen de altijd lastige serverende Jos Reuvekamp. Frank liet zien zijn off-day van de week ervoor van zich af te willen schudden en maakte directe een frisse indruk. Bewegelijk zeer goed liet Frank zien dat de titel Blokkendoos niet altijd klopt en strooide af en toe rond met goede opbouwende aanvallen. Na een redelijke lange wedstrijd wist Frank het goede spel ook in een 3-1 overwinning om te zetten. One down, three to go!

Frank vs. Jos
Als tweede mocht Marten het gaat opnemen tegen Ronnie Gierveld. Laatstgenoemde speelt graag in de snelle zaal van de Toekomst, omdat zijn harde backhandballen hier nog beter doorkomen. Het werd een hele goede wedstrijd tussen beide spelers, die (denk ik) een mooi en spannend schouwspel op tafel wisten te brengen voor het publiek. Een terechte 5e game moest de beslissing gaan brengen. Zoals al veel vaker liet Marten zien dat hij over een goede 5e game beschikt. Met een ruime voorsprong ging het bijna helemaal mis nadat Marten door zijn enkel heen ging. Na een time-out en bekomen te zijn van de schrik, wist Marten de 5e game binnen te halen! 2-0 voor en we komen in de buurt.

De volgende wedstrijd beloofde een kraker te worden tussen de oud teamgenoten Mizutommie Bleumink en Erik Pijper. En direct vanaf het eerste punten begonnen de fantastische rallies waarbij de ene bal nog onmogelijker was dan de andere. Erik liet zijn forehand topspin over de hele tafel gelden en Tom wist alles terug te brengen. Af en toe ademloos werd er toegekeken naar wat de twee lieten zien. Helaas wist Tommie Erik niet goed genoeg onder druk te houden en ging de 4e game en de wedstrijd naar Erik. Helaas, het had in ieder geval een 5e game verdient. 2-1 

Tom vs. Erik
Nu mocht Ottencharov dan ook deelnemen tijdens het dubbel met Frank. Ze lieten vrij gemakkelijk zien dat ze dat de betere waren in de dubbel en kwamen ook nauwelijks in de problemen. Zeer gedoseerd behaalden ze een 3-0 overwinning. 3-1, nog maar één puntje!!

Het eerste moment van de waarheid!
De kantine was enorm goed gevuld met de vele topsupporters en zij gingen er nu maar even goed voor zitten voor de eerste kans om het KAMPIOENEE-schap binnen te halen.

Marten mocht tegen Jos laten zien dat hij zijn kampioenszenuwen onder controle heeft. Marten begon als een speer en won vrij eenvoudig de eerste game. De tweede game werd lastig, Marten begon veel moeite te krijgen met de goede service van Jos. Marten gaf niet op en wist zich terug te vechten in de game, met een beetje geluk won Marten de 2e game met twee punten verschil. De spanning bleef in de wedstrijd en het bleef lastig om goed in het spel te komen als Jos serveerde. 9-9 en de Lochemse speler moest opnieuw twee services gaan ontvangen! Jos serveerde, maar wel mis en daar diende zich het eerste kampioenspunt aan! Geconcentreerd ging Marten weer klaarstaan en…………….. KAMPIOENEEE KAMPIOENEEE KAMPIOENEEE!!!! Met een goede forehand bal was het dan definitief!! Toekomst 1 kampioen in de 3e divisie!!!!

Dankjewel Romy en Tess!!
Vele felicitaties werden ontvangen met hier en daar nog een boeketje of een mooie roos of een speciaal op de speler uitgezocht leesblad en andere cadeautjes. En zelfs de tegenstanders hadden een mooie beker voor ons (zie 1e foto)! Heel erg bedankt allemaal, hartstikke leuk! De heren waren opgelucht, maar vooral heel erg blij met deze bekroning van kampioenschap van een super seizoen!
Nog één keer! KAMPIOENEE KAMPIOENEE KAMPIOENEE OLEE OLEEEEE

Marten ook tevreden
En weer terug, er moest natuurlijk nog wel worden door gespeeld. We zetten even wat vaart achter het verslag. Frank mocht het gaan opnemen tegen Erik. En zoals Frank vaker laat zien als het seizoen klaar is, gaat hij hele gemakkelijk ballen en liet Erik alle hoeken van de tafel zien. 3-0 voor Frank en 5-1. Hierna de beurt aan Tommie. Onze Bleum had niet het beste van het spel deze dag en Ronnie begon aardig rond te beuken. Helaas wist hij de wedstrijd niet meer om te draaien en won Ronnie.
Martens laatste wedstrijd was een lastige, omdat hij het hele gevoel kwijt was. (waarschijnlijk nog niet weer op aarde geland na het behalen van het kampioenschap) Met veel moeite maakte Marten er opnieuw een 5e game van en wist mentaal goed door te zetten en zijn 3e partij van de dag te winnen. 6-1

Tom ging proberen zijn de laatste wedstrijd binnen te halen. Dit leek aardig te lukken in de eerste game waar Jos geen raad wist Toms spel. Uiteindelijk begon deze iets beter te spelen en Tom had gewoon niet het gevoel deze dag en kon te weinig druk uitoefenen op Jos. Helaas wist Tom zichzelf niet te belonen voor zijn waanzinnige seizoen en moest hij genoeg nemen met een off-day. Maar zoals elk verslag genoemd, heeft hij een ongelofelijke groei laten zien dit seizoen en elke wedstrijd de jongens op sleeptouw genomen!

Het was weer de beurt aan de spanningloze Frank. Het ging hard tegen hard, maar dan vooral de keiharde tik van Ronnies backhand en de nog veel hardere tik van Franks forehand. Vaak laat Frank zien hard te kunnen tikken, maar meneer the wonderwall ging vandaag nog maar even een stapje verder. Na een opbouwende spinbal kwam de bal hoog en tikt hij ‘m ongelofelijk hard in, op één of andere manier hield Ronnie de bal uit tweede lijn tegen. En wat doet die onbenul?!?! Slaat de bal nog velen malen harder direct uit de stuit in. Het gelach van de zijkant was hard en Ronnie kon er ook om lachen. Met 3-1 behaalde ook Frank zijn 3e overwinning en was de einduitslag 7-3.



Na de wedstrijd was het eindelijk tijd voor een feestje en de gezelligheid van de toeschouwers op te zoeken. Het werd een gezellige avond met potje kastje-biljart en ritjes van de kabelbaan. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar alle toeschouwers heel erg bedankt voor jullie support. Dat maakt het allemaal zoveel mooier, gezelliger en leuker om voor te strijden! En natuurlijk ook onze jeugdige tellers Bjarne en Sven en alle andere tellers bedankt voor de punten de goeie kant op omdraaien!

Rest ons nog één thuiswedstrijd te spelen tegen Hilversum. Ondanks dat het kampioenschap binnen is, zullen wij nog steeds vol voor de overwinning gaan en hopen we nog eenmaal dit seizoen jullie te kunnen bedanken voor jullie steun en support.

Groetjes,
De KAMPIOENEEE!!!!

Heren van de Blauw-Wit en De Toekomst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten